Samsung Galaxy Note 9 videopreview

Na maanden van geruchten is ‘ie eindelijk officieel: de Samsung Galaxy Note 9. Is het toestel wat we ervan verwachtten en is hij in staat de steeds creatievere concurrentie aan te gaan? Dat zie je in deze Samsung Galaxy Note 9 videopreview.

Krachtpatser

Dat Samsung’s nieuwste high-end toestel indrukwekkende specs heeft, is natuurlijk geen verrassing. Met zijn achtkernige Exynos 9810-chipset gebakken op 10 nanometer heeft de Note 9 een goede basis; 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte maken het plaatje af. Mocht dat niet genoeg zijn voor jou, dan is er ook nog een variant met 8GB werkgeheugen en maar liefst 512GB opslagruimte.

Het grootste nieuws zit hem echter in de accu. Die heeft een capaciteit van 4000mAh; meer dan ooit in een Samsung toestel. Daarmee moet je in ieder geval de dag doorkomen en misschien wel meer dan dat. Maar daar valt nog weinig over te zeggen nu het toestel pas net aangekondigd is.

S Pen

Een Note betekent krachtige specs, maar een Note betekent zeker ook een toestel met een stylus. Of S Pen, zoals Samsung het graag noemt. Behalve een opvallend kleurtje heeft de S Pen ook een opvallende feature: hij is voorzien van een accu en bluetooth. Die accu is in veertig seconden opgeladen, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Het voegt wel wat handige mogelijkheden toe, omdat de S Pen nu ook op afstand werkt. Daarmee wordt het niet alleen een handige stylus, maar ook een afstandsbediening. Voor de camera of een presentatie, bijvoorbeeld.

Andere signature features van Samsung, zoals het licht gebogen amoledscherm, de waterdichte behuizing en de uitgebreide software komen natuurlijk ook allemaal terug in deze nieuwe Note. Ook daar praten we je over bij in deze video. Veel kijkplezier!

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters