Samsung Galaxy S5 mini preview

De Samsung Galaxy S5 mini is Samsung’s nieuwste aanwinst in de mini-strijd. De kleine versie van de Galaxy S5 brengt grotendeels dezelfde functionaliteit als zijn grote broer, maar dan voor minder geld. Binnenkort zullen we de smartphone uitgebreid reviewen, in deze preview vertellen we je alvast onze eerste ervaringen.

Dat de S5 mini alle functionaliteit van de grote S5 biedt, wil niet zeggen dat de specificaties ook net zo goed zijn. Zo heeft de smartphone geen full hd-scherm maar een 720p-scherm en is de Snapdragon 801-processor vervangen voor een Exynos 3 Quad-chip. Het werkgeheugen is ook wat verminderd van 2GB naar 1,5GB en de cameraresolutie is gehalveerd tot 8 megapixel. Maar de vele extra’s die de Galaxy S5 biedt zijn in stand gehouden. Net als zijn grote broer heeft deze mini een waterdichte body, is hij voorzien van een vingerafdrukscanner en een hartslagmeter en is de software enorm uitgebreid. Ook de infraroodpoort bovenop de smartphone is niet vergeten door Samsung. Zo kun je deze Galaxy S5 mini gebruiken als afstandsbediening voor onder andere je televisie.

De software is de bekende TouchWiz-interface van Samsung, daaiende op Android 4.4 KitKat. Bijna alle functies die we van de S5 kennen zijn aanwezig. Wel is de TouchWiz-interface nog steeds een beetje druk en grafisch niet het meest indrukwekkend. De Exynos 3 Quad-processor is voorzien van 4 ARM Cortex A7-kernen en die lijken op het eerste gezicht hun werk goed te doen. In onze volledige review zullen we dat verder onderzoeken, maar voorlopig draait de S5 mini soepel.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters