Samsung Galaxy S5 mini preview

De Samsung Galaxy S5 mini is Samsung’s nieuwste aanwinst in de mini-strijd. De kleine versie van de Galaxy S5 brengt grotendeels dezelfde functionaliteit als zijn grote broer, maar dan voor minder geld. Binnenkort zullen we de smartphone uitgebreid reviewen, in deze preview vertellen we je alvast onze eerste ervaringen.

Dat de S5 mini alle functionaliteit van de grote S5 biedt, wil niet zeggen dat de specificaties ook net zo goed zijn. Zo heeft de smartphone geen full hd-scherm maar een 720p-scherm en is de Snapdragon 801-processor vervangen voor een Exynos 3 Quad-chip. Het werkgeheugen is ook wat verminderd van 2GB naar 1,5GB en de cameraresolutie is gehalveerd tot 8 megapixel. Maar de vele extra’s die de Galaxy S5 biedt zijn in stand gehouden. Net als zijn grote broer heeft deze mini een waterdichte body, is hij voorzien van een vingerafdrukscanner en een hartslagmeter en is de software enorm uitgebreid. Ook de infraroodpoort bovenop de smartphone is niet vergeten door Samsung. Zo kun je deze Galaxy S5 mini gebruiken als afstandsbediening voor onder andere je televisie.

De software is de bekende TouchWiz-interface van Samsung, daaiende op Android 4.4 KitKat. Bijna alle functies die we van de S5 kennen zijn aanwezig. Wel is de TouchWiz-interface nog steeds een beetje druk en grafisch niet het meest indrukwekkend. De Exynos 3 Quad-processor is voorzien van 4 ARM Cortex A7-kernen en die lijken op het eerste gezicht hun werk goed te doen. In onze volledige review zullen we dat verder onderzoeken, maar voorlopig draait de S5 mini soepel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bertis501 -

  Weer staat een reviewer mij een paar minuten lang te vertellen dat hij het toestel niet mooi vindt. Ik vind het wel een mooi toestel maar wie boeit dat? Begin toch echt te geloven aan een anti Samsung pact dat is gesloten op deze site.
  Ga een iphone kopen please!

  1. Danijel -

   Het is onze ervaring met het toestel, dus per definitie subjectief. Laat dat voorop staan. Dat gezegd te hebben, ik raad je ook even om bijvoorbeeld de previews van de Galaxy Alpha en de Galaxy Note 4 te bekijken, alvorens je onze website tot een anti-Samsung website uitroept 🙂 https://www.allaboutphones.nl/video/26395/samsung-galaxy-alpha-hands-on.html https://www.allaboutphones.nl/handson/26362/eerste-ervaring-met-de-samsung-galaxy-note-4.html

   1. bertis501 -

    Heb ik allebei bekeken want ik kijk vrijwel alles van jullie.Toch hou ik het gevoel dat Samsung er hier vaak slecht afkomt. Maar ja dat is mijn gevoel en daar is geen bewijs voor.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters