Samsung Galaxy S5 mini review

De Samsung Galaxy S5 mini is de kleine versie van Samsung’s huidige topmodel. Samsung heeft de telefoon niet alleen kleiner gemaakt, maar ook naar een lager marktsegment gebracht. In deze review zie je of de Galaxy S5-ervaring gewaarborgd blijft.

Het hele idee van een mini-telefoon is natuurlijk om de ervaring van het bijbehorende grote model naar een kleiner formaat te brengen. Samsung heeft de afgelopen jaren bedacht dat dat ook wel met mindere specificaties kan, met wisselende resultaten. Deze Galaxy S5 mini heeft een Exynos 3 Quad-processor, een 8-megapixelcamera en een 4,5 inch groot 720p-display. De gelijkenissen met de Galaxy S5 zitten hem vooral in het uiterlijk, de waterdichte body, de vingerafdrukscanner en de hartslagmeter. We moeten Samsung nageven dat de S5 mini het redelijk goed voor elkaar krijgt om de S5-ervaring te evenaren en los daarvan is hij ook prettig in gebruik. Alleen de telefoon is wel een stuk duurder dan veel vergelijkbare modellen, dat zou hem wel eens de das om kunnen doen. Het zijn nu vooral de gimmicks die hem van zijn goedkope concurrentie onderscheiden, en dat zal voor velen niet voldoende zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Martin Reinders -

    Vingerafdruk sensor werkt gewoon goed, maar je moet op het scherm beginnen. Hij bestaat namelijk uit 2 delen, 1 deel onder het scherm en een deel in de Home-Button. Samsung had dit wel beter uit mogen leggen. Maar probeer het maar als je op het scherm bij de puntjes begint dan doet hij het 99% van de keren gewoon goed.

    1. Dominick -

      Ik heb het nog even geprobeerd, maar hij doet het ook gewoon als je alleen over de homebutton veegt, hoor. Dat gezegd hebbende is het vrij natuurlijk om ook het stukje scherm mee te pakken wat mij betreft en dat heb ik tijdens het testen ook vaak gedaan. Desalniettemin ging het tijdens praktijkgebruik vaak niet goed (als ik het nu 30x probeer gaat het inderdaad 25x wel goed).

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters