Samsung Galaxy S5 mini review

De Samsung Galaxy S5 mini is de kleine versie van Samsung’s huidige topmodel. Samsung heeft de telefoon niet alleen kleiner gemaakt, maar ook naar een lager marktsegment gebracht. In deze review zie je of de Galaxy S5-ervaring gewaarborgd blijft.

Het hele idee van een mini-telefoon is natuurlijk om de ervaring van het bijbehorende grote model naar een kleiner formaat te brengen. Samsung heeft de afgelopen jaren bedacht dat dat ook wel met mindere specificaties kan, met wisselende resultaten. Deze Galaxy S5 mini heeft een Exynos 3 Quad-processor, een 8-megapixelcamera en een 4,5 inch groot 720p-display. De gelijkenissen met de Galaxy S5 zitten hem vooral in het uiterlijk, de waterdichte body, de vingerafdrukscanner en de hartslagmeter. We moeten Samsung nageven dat de S5 mini het redelijk goed voor elkaar krijgt om de S5-ervaring te evenaren en los daarvan is hij ook prettig in gebruik. Alleen de telefoon is wel een stuk duurder dan veel vergelijkbare modellen, dat zou hem wel eens de das om kunnen doen. Het zijn nu vooral de gimmicks die hem van zijn goedkope concurrentie onderscheiden, en dat zal voor velen niet voldoende zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Martin Reinders -

    Vingerafdruk sensor werkt gewoon goed, maar je moet op het scherm beginnen. Hij bestaat namelijk uit 2 delen, 1 deel onder het scherm en een deel in de Home-Button. Samsung had dit wel beter uit mogen leggen. Maar probeer het maar als je op het scherm bij de puntjes begint dan doet hij het 99% van de keren gewoon goed.

    1. Dominick -

      Ik heb het nog even geprobeerd, maar hij doet het ook gewoon als je alleen over de homebutton veegt, hoor. Dat gezegd hebbende is het vrij natuurlijk om ook het stukje scherm mee te pakken wat mij betreft en dat heb ik tijdens het testen ook vaak gedaan. Desalniettemin ging het tijdens praktijkgebruik vaak niet goed (als ik het nu 30x probeer gaat het inderdaad 25x wel goed).

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters