Samsung Galaxy S5 mini vs Samsung Galaxy S4 review

Als je op zoek bent naar een Samsungtelefoon van rond de €300 dan kom je waarschijnlijk uit bij de Galaxy S4 of de Galaxy S5 mini. In deze review zoeken we uit welke je beter kunt kopen.

De Galaxy S4 is natuurlijk het voormalige vlaggenschip van Samsung en kan op papier eigenlijk nog best goed mee met de huidige markt. De Galaxy S5 mini daarentegen is een typische middensegmenter en mist dus wat kracht tegenover de S4. Dat probeert het toestel te compenseren met allerlei extra’s. Een vingerafdrukscanner, hartslagmeter en waterdichte body bijvoorbeeld. Verder lijken de twee veel op elkaar, ze hebben bijvoorbeeld beiden de TouchWiz-interface en beiden een super amoledscherm. Dat scherm verschilt trouwens wel in resolutie en formaat: bij de S4 is het een 5-inch full HD-scherm, bij de S5 mini een 4,5-inch 720p-scherm. Ook de cameraresolutie verschilt: 13 megapixel tegenover 8 megapixel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bertis501 -

  Als jullie de Galaxy S4 BE hadden gebruikt in de test was het bezwaar m b t de achterkant er niet geweest! Maar Samsung bashen is hier de laatste tijd blijkbaar de norm. Wel jammer van zo'n goede site!

   1. bertis501 -

    Voor wat betreft die achterkant heb ik dus gewoon wel gelijk. Dat toestel is al ruim een half jaar op de markt en had dus gebruikt kunnen worden in het filmpje. Nu wordt er volgens mij ten onrechte kritiek gegeven en daar ga je niet op in. Dat blijf ik dus bashen van een merk noemen!

   2. Danijel -

    Onzin. Wij vragen een toestel aan bij een fabrikant en de fabrikant kiest ervoor om dit model aan ons aan te leveren. Dan beoordelen wij dit model zoals wij hem krijgen.

   3. Danijel -

    Uhm, ja dus?! Wij hebben niet de keuze welk type de fabrikant opstuurt. Wij vragen netjes of we de S5 mini mogen reviewen en Samsung stuurt daar een versie op. Wij bepalen niet of wij een witte, zwarte of gouden krijgen, dat bepaalt Samsung zelf. Dus ik zie even niet in hoe wij dit hadden kunnen voorkomen 😕

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Google Location History Android

Android verzamelt veel meer informatie over je dan je denkt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters