Samsung Galaxy S5 Neo vs Honor 7 review

Uit onze recente review van de Samsung Galaxy S5 Neo kwam het toestel naar voren als een van de betere middensegmenters van het moment. Net als de Honor 7 een tijdje geleden. In deze video leggen we ze naast elkaar.

Uiterlijk: de Honor 7 aan kop

Wie de twee smartphones vluchtig bekijkt ziet meteen dat de Honor in ieder geval op één vlak een duidelijk voordeel heeft. De smartphone heeft een strak metalen ontwerp, tegenover het wat rommelige design van plastic van de Galaxy S5 Neo. Wie een telefoon met een luxe uitstraling wil hebben, kunnen we dus direct naar de Honor 7 doorverwijzen. Maar dat betekent niet dat de Galaxy S5 Neo, zelfs op designgebied, geen voordelen heeft. De telefoon is bijvoorbeeld voorzien van een uitneembare batterij en is bovendien waterdicht.

Functioneel komt de Samsung Galaxy S5 Neo goed uit de verf

Los van het ontwerp zijn de twee aardig aan elkaar gewaagd. Beiden hebben een vrij rappe 64-bit octacoreprocessor en beschikken over een mooi full HD-scherm. De camera’s hebben hoge resoluties: 20 megapixel voor de Honor en 16 megapixel voor de Samsung. Ook beschikken allebei de telefoons over wat leuke extraatjes. De Samsung Galaxy S5 Neo heeft een hartslagmeter op de achterkant, terwijl de Honor 7 op die plek een vingerafdrukscanner heeft zitten. Bovendien kan de Honor 7 met twee simkaarten overweg, zodat je eenvoudig een goedkoop lokaal abonnementje kunt nemen in het buitenland zonder je eigen nummer kwijt te raken. Allebei de smartphones draaien op Android en allebei de fabrikanten hebben daar nogal wat aan toegevoegd. Toch zijn de interfaces van beide telefoons nogal verschillend, waarover in de video meer.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters