Samsung Galaxy S6 Edge+ videoreview

De Samsung Galaxy S6 Edge+ moet het de komende tijd voor Samsung gaan doen in de phabletmarkt. Samsung kennende betekent dat meteen dat het een van de beste phablets op het moment is en in deze review zoeken we uit of dat klopt.

De Galaxy S6 Edge+ is eigenlijk niet veel meer dan een grote Samsung Galaxy S6 Edge, met een aantal kleine updates. Zo heeft de smartphone 4GB werkgeheugen en kan hij livestreamen naar YouTube. Maar de basisspecificaties zijn niet veranderd. Daarmee behoren ze trouwens nog steeds tot de top van de markt. De Exynos 7420-processor is nog steeds de krachtigste op de markt en het 5,7-inch amoledscherm heeft een hoge quad HD-resolutie. De 16-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie bleek in onze review van de Galaxy S6 verbluffend goed te presteren en is in principe ongewijzigd gebleven. Ook qua extra’s is de smartphone met zijn vingerafdrukscanner en hartslagmeter erg compleet. Alleen de afstandsbediening heeft helaas het veld moeten ruimen.

De oorsprong van de Galaxy S6 Edge+ vindt eigenlijk zijn oorsprong in februari, toen de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge werden uitgebracht. Deze smartphones waren de eerste vlaggenschepen van de Zuid-Koreaanse fabrikant die gemaakt waren van aluminium. Na de Galaxy Note 4 waren dit de eerste Samsung-smartphones met een QHD-display. De Galaxy S6 Edge+ volgt deze trend en beschikt daarmee ook over de beste hardware van dit moment.

Het voornaamste verschil met de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge is dus vooral het grotere formaat van de Galaxy S6 Edge+. In deze review vertellen we je hier alles over. Natuurlijk nemen we ook de andere onderdelen van deze high end-smartphone uitgebreid onder de loep. Tot slot komen we tot een oordeel, vergelijken we ‘m kort met concurrerende smartphones en geven we een koopadvies af.

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters