Samsung Galaxy S6 Edge vs HTC One M9 review

In deze vergelijking leggen we de topmodellen van fabrikanten HTC en Samsung naast elkaar. Samsung wordt daarbij gerepresenteerd door de Galaxy S6 Edge en bij HTC hebben we het natuurlijk over de One M9.

Samsung en HTC staan ieder jaar vooraan in de strijd om de beste Androidtelefoon en dat is nu niet anders. Wat wel anders is, is de strategie die Samsung daarbij gebruikt. HTC richt zich zoals altijd op een mooi design en goede gebruikservaring, waarbij de camera wat extra aandacht heeft gekregen en de specs met de tijd meegeëvolueerd zijn. Samsung legt nog steeds een sterke nadruk op specificaties, maar heeft zich nu voor het eerst ook duidelijk om het ontwerp van zijn telefoon bekommerd. Dat komt in de S6 Edge extra tot uiting met het aan twee kanten gekromde display, dat er erg mooi en futuristisch uitziet.

Op papier heeft Galaxy S6 Edge de overhand met zijn 5,1-inch quad HD-scherm, 2,1GHz-octacoreprocessor en optisch gestabiliseerde 16-megapixelcamera. De HTC One M9 doet het op die vlakken net wat minder met een 5-inch full HD-scherm, 2GHz-octacoreprocessor en niet gestabiliseerde 20-megapixelcamera. Verder wint de S6 Edge met het aantal extra’s, waaronder een vingerafdrukscanner en hartslagmeter. In deze vergelijking kijken we welk toestel in de praktijk het beste scoort.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters