Samsung Galaxy S6 Edge vs HTC One M9 review

In deze vergelijking leggen we de topmodellen van fabrikanten HTC en Samsung naast elkaar. Samsung wordt daarbij gerepresenteerd door de Galaxy S6 Edge en bij HTC hebben we het natuurlijk over de One M9.

Samsung en HTC staan ieder jaar vooraan in de strijd om de beste Androidtelefoon en dat is nu niet anders. Wat wel anders is, is de strategie die Samsung daarbij gebruikt. HTC richt zich zoals altijd op een mooi design en goede gebruikservaring, waarbij de camera wat extra aandacht heeft gekregen en de specs met de tijd meegeëvolueerd zijn. Samsung legt nog steeds een sterke nadruk op specificaties, maar heeft zich nu voor het eerst ook duidelijk om het ontwerp van zijn telefoon bekommerd. Dat komt in de S6 Edge extra tot uiting met het aan twee kanten gekromde display, dat er erg mooi en futuristisch uitziet.

Op papier heeft Galaxy S6 Edge de overhand met zijn 5,1-inch quad HD-scherm, 2,1GHz-octacoreprocessor en optisch gestabiliseerde 16-megapixelcamera. De HTC One M9 doet het op die vlakken net wat minder met een 5-inch full HD-scherm, 2GHz-octacoreprocessor en niet gestabiliseerde 20-megapixelcamera. Verder wint de S6 Edge met het aantal extra’s, waaronder een vingerafdrukscanner en hartslagmeter. In deze vergelijking kijken we welk toestel in de praktijk het beste scoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Maarten Taal -

    HTC heeft weer een kans om kwaliteit met een gouden randje op de markt te brengen, laten schieten. Dat hebben ze helaas wel letterlijk gedaan, maar niet in figuurlijke zin. Met name de camera en het beeldscherm van de HTC One M9 lopen mijlenver achter op de camera en het beeldscherm van de Samsung Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge (en we moeten de LG G4 natuurlijk niet vergeten). Je kunt wel concluderen dat de One M9 alleen op het gebied van audio en uitbreidbare opslag nog voorsprong heeft op de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge, maar dat is te weinig om in een markt mee te komen, waar consumenten hun smartphone voornamelijk op basis van beeldscherm en camera kiezen. Is het einde van HTC nu wel in zicht? Ik vrees van wel, want er zijn bij HTC cruciale fouten gemaakt als het op marketing aankomt. Ik begrijp de marketingstrategie van HTC niet helemaal, want mogen zij dan geen amoled-schermen en Sony camera's in hun smartphones plaatsen? Zou HTC deze stappen mogen zetten, dan zie ik nog een goede kans dat ze kunnen doorgaan en kunnen opboksen tegen de moordende concurrentie van met name Samsung en LG.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters