Samsung Galaxy S6 vs Huawei P9 review

Hoewel de Samsung Galaxy S6 ondertussen al een opvolger heeft, is het toestel helemaal nog niet afgeschreven. Hoe dit toestel het doet naast de Huawei P9, gaat Sebastien je er alles over vertellen.

Premium vs premium

Samsung is met de Galaxy S6 een geheel andere weg ingeslagen betreffend het ontwerp van zijn Galaxy S-smartphones. Weg met het plastic, welkom glas en aluminium. Dankzij deze twee materialen, ziet de Galaxy S6 er heel goed uit. Alleen vinden we het wel een beetje jammer dat het toestel dankzij zijn ontwerp breekbaar is, en de achtercamera redelijk hard uitsteekt. Aan de andere kant hebben we de Huawei P9. Dit toestel heeft een ontwerp dat gebaseerd is op zijn voorganger, de Huawei P8. Het toestel is gemaakt uit aluminium, en voelt dankzij zijn afgeronde randjes wat zachter aan in de hand. Eveneens zorgt zijn aluminium bouw ervoor dat hij ook stevig aanvoelt, en klasse uitstraalt. Een minpuntje is wel dat de achterkant redelijk gevoelig is voor krassen.

Snelle vingers

Zowel de Galaxy S6 als de Huawei P9 zijn uitgerust met een vingerafdrukscanner. Bij de Galaxy S6 is deze verwerkt in de thuisknop aan de voorzijde van het toestel. Bij de Huawei P9 vind je hem aan de achterkant van het toestel. Beide sensoren zijn goed, maar de vingerafdrukscanner in de Huawei P9 is toch duidelijk de winnaar van beide. Je legt je vinger op de sensor, en bijna onmiddelijk staat het toestel aan.

Quad-HD en full-HD

Samsung heeft zijn Galaxy S6 smartphone voorzien van een 5,1-inch groot quad-HD amoledscherm. Kleuren worden zeer accuraat weergegeven op dit scherm, en ook over de helderheid en kijkhoeken hebben we niets slechts te zeggen. Huawei heeft op zijn beurt de Huawei P9 voorzien van een 5,2-inch full-HD scherm. Omdat je bij een full-HD scherm nog altijd geen pixels ziet op een grootte van 5,2-inch, zijn we gelukkig met de scherpte van het scherm. Alleen zul je wel merken dat kleuren, doordat het een ips-paneel is, net iets minder worden weergegeven dan op de Galaxy S7. De helderheid en kijkhoeken van het scherm zijn wel gewoon oké.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters