Samsung Galaxy S7 Edge: redenen om hem (niet) te kopen

De Samsung Galaxy S7 Edge is Samsung’s vlaggenschipsmartphone voor 2016. Maar waarom zou je hem nu eigenlijk moeten kopen, of waarom net niet? Hier gaan we je in deze video een antwoord op geven.

Ontwerp

Een van de misschien wel meest voor de hand liggende redenen om de Galaxy S7 Edge te kopen is het ontwerp van de smartphone. Samsung heeft de S7 Edge zijn ontwerp gebaseerd op dat van de S6 Edge, met hier en daar een aantal kleine aanpassingen. Zo is de smartphone een millimeter dikker, maar daardoor zit er een grotere batterij in het toestel en ligt hij beter in de hand. Iets wat terug is gekomen van de Samsung Galaxy S5 is dat de Samsung Galaxy S7 Edge waterdicht is, en je het geheugen kunt uitbreiden met een micro-sd kaartje.

Scherm

Wanneer je de Galaxy S7 Edge ziet, gaat het scherm je zeker opvallen. En dit voor twee redenen: het scherm is afgerond aan de zijkanten en ziet er gewoon prachtig uit. Dankzij de ‘Edge randen’ ziet de smartphone er wat futuristisch uit, maar eveneens krijg je er wat extra functionaliteit bij. Omdat het een 5,5-inch groot quad-HD amoled scherm is, is het eveneens een plezier om het scherm te gebruiken. Kleuren worden mooi weergegeven, het scherm kan helder genoeg staan en de kijkhoeken zitten goed.

Prijs

Natuurlijk is niet alles aan de Samsung Galaxy S7 Edge positief. Een van de grootste minpunten van de smartphone is zijn prijs. Momenteel betaal je ongeveer €799, wat zeker niet aan de goedkope kant is. Maar ergens is de smartphone zijn geld natuurlijk wel waard. Het toestel heeft een prachtig ontwerp en is zowat de beste smartphone die je momenteel kunt kopen. Al neemt dit niet weg dat het toestel een te hoge prijs heeft voor sommigen.

Meer reden om de Samsung Galaxy S7 Edge te kopen, of net niet te kopen, geven we je in onderstaande video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Martinozzi -

  Ik was ook zeer enthousiast toen ik mijn S7 Edge ontving. Heeft een kleine val gemaakt (hoesje aan achterzijde en folie en aan voorzijde) en scherm is totaal stuk, als een ruit die is ingegooid. Gorilla Glass aan mijn hoela. Wat een breekbaar apparaat. Nog nooit meegemaakt.

  Wil via Samsung scherm laten maken. Samsung Nederland gebeld, hebben geen idee wanneer schermen leverbaar zijn. Of ik ‘m wil opsturen en even een telefoon van een vriend of familielid kan lenen zegt de man van de Klantenservice. Ik zeg daarop dat ik dat niet zo prettig vind. Stel de schermen komen over 6 weken binnen, dan ben ik minimaal mijn telefoon 6 weken kwijt. Mijn advies was om op samsung.com/nl aan te geven wanneer dit onderdeel weer leverbaar is. Dat was allemaal wat ingewikkelder zei de man.
  Ik moet zeggen dat ik dit niet had verwacht van de grootste smartphone fabrikant ter wereld.
  Heb nadrukkelijk gevraagd om met mij contact te zoeken als de schermen er zijn, zodat vanaf dat moment ik mijn telefoon ter reparatie aan kan bieden. Dat zou hij bij uitzondering wel willen doen. Nou bedankt! Achteraf had ik de S7 zonder edge moeten nemen. Je bedient bij de edge vaak ongewenst het scherm doordat je de telefoon vast houdt aan de ‘edge’ met je vingers. Bovendien is het scherm qua reparatie de helft van de prijs. 295 vs. 149….Ja het ziet er allemaal heel mooi uit, maar dat heeft dus zijn prijs.

 2. RV_Jordaan -

  De telefoon nu 10 dagen in bezit. Elke drie vier maanden heb ik wel een nieuwe high end phone en kan niet anders zeggen dat deze phone verre weg het beste ooit is….alles klopt en de camera doet mij mijn high end dslr camera verkopen. Dit wonder apparaat heb ik immers altijd bij mij. Ook nog waterdicht en uitbreidbaar geheugen van 200gb. Het amoled spreekt voor zich, voor mij niks beters. Accu doet aan mijn verwachtingen bij veel gebruik.

  Bedankt Samsung….nu wachten op de gear vr (pre order)

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters