Samsung Galaxy S7 Edge vs Galaxy S6 Edge+ review

Een aantal maanden nadat de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge werden aangekondigd, kondigde Samsung de Galaxy S6 Edge+ aan. Ondertussen heeft Samsung eveneens zijn vlaggenschip smartphones voor 2016 aangekondigd: de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge. Wat het verschil is tussen de Samsung Galaxy S7 Edge en Galaxy S6 Edge+ en welk van beide smartphones we je zouden aanraden kom je te weten in deze video.

Groot vs groter

Iets wat je de Galaxy S7 Edge niet kunt noemen is klein, maar de Galaxy S6 Edge Plus is zelfs nog groter. Het verschil in grootte tussen beide smartphones is relatief klein, 5,5-inch tegenover 5,7-inch, maar je merkt het wel makkelijk op wanneer je de smartphones vasthoudt. De S7 Edge is net iets compacter, en ligt doordat de randjes van het toestel iets meer afgerond zijn beter in de hand dan de Galaxy S6 Edge+.

Hoe dan ook, beide smartphones zien er zeer goed uit. Logisch: het ontwerp van de S7 Edge is bijna identiek aan dat van de S6 Edge+. Alleen zijn er hier en daar wat kleine aanpassingen doorgevoerd. Zo is de Galaxy S7 Edge nu terug waterdicht, net zoals bij de Galaxy S5 het geval was, en kun je het geheugen terug uitbreiden met een micro sd-kaartje. Ook steekt de camerasensor van de Galaxy S7 Edge nu minder uit dan bij de Galaxy S6 Edge+, wat er niet alleen voor zorgt dat de smartphone makkelijker te gebruiken is op een vlak oppervlak, maar ook dat het toestel er beter uitziet.

Twee prachtige schermen

Zowel de Galaxy S7 Edge als de Galaxy S6 Edge+ zijn door Samsung voorzien van een quad-HD amoled paneeltje. Alleen bij de Galaxy S7 in een 5,5-inch formaat, en bij de Galaxy S6 Edge+ in een 5,7-inch formaat. Op papier is het scherm van de S7 Edge iets scherper, maar in de werkelijkheid merk je hier niets van. Over beide schermen valt er nauwelijks iets op te merken.

Welke andere verschillen er nog zijn tussen de Samsung Galaxy S7 Edge en Galaxy S6 Edge+ samen met welk van beide toestellen we je zouden aanraden kom je te weten in onderstaande video.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters