Samsung Galaxy S7 Edge vs Google Nexus 6P review

De Samsung Galaxy S7 Edge en Google Nexus 6P zijn twee high-end smartphones. Alleen blijft de vraag welk van beide het interessantst is. Op deze vraag gaan we je een antwoord geven in onderstaande video.

Premium ontwerp op twee manier

Iets waar je niet onderuit kunt is dat zowel de Samsung Galaxy S7 Edge als de Nexus 6P voorzien zijn van een mooi en premium ontwerp. Alleen de stijl van dit premium ontwerp is op beide toestellen compleet verschillend. Bij de Google Nexus 6P zijn ze bij Huawei voor een aluminium ontwerp gegaan. Hierdoor voelt de smartphone niet alleen degelijk, hij ziet er zo ook uit. Achteraan het toestel vind je een zeer snelle en accurate vingerafdrukscanner terug. Wanneer je het toestel bekijkt gaat je wel opvallen dat hij niet de kleinste noch dunste smartphone is die je kunt kopen. Al valt hier niet echt over te klagen: een phablet kan niet klein zijn, en dik is de smartphone ook zeker niet.

Aan de andere kant heb je dan de Samsung Galaxy S7 Edge. Het ontwerp van deze smartphone is gebaseerd op dat van de Galaxy S6 Edge smartphone van vorig jaar, met hier en daar een aantal kleine aanpassingen. Zo is de smartphone bijvoorbeeld een millimeter dikker waardoor de randen wat meer afgerond zijn en er een grotere batterij in het toestel zit. Maar ook is de Samsung Galaxy S7 Edge net zoals de Galaxy S5 terug waterdicht en voorzien van een micro-sd slotje.

Prestaties zijn top

De twee smartphones zijn voorzien van krachtige processoren, samen met nog andere goede specifcaties. In de Galaxy S7 Edge zit de Exynos 8 octacoreprocessor met 4GB werkgeheugen, geen 3GB zoals Sebastien zegt in de video, wat ervoor zorgt dat alles soepel loopt op het toestel. En dankzij de 3600mAh grote batterij kun je zelfs met zwaar gebruik de dag doorkomen. In de Nexus 6P zit een Snapdragon 810-octacoreprocessor met 3GB werkgeheugen waardoor alles eveneens soepel loopt, maar vaak net iets minder snel dan bij de Galaxy S7 Edge. De Nexus 6P overhit niet. Jammer is dat je zelfs met de 3450mAh grote batterij van de Nexus 6P de dag niet zal doorkomen met zwaar gebruik. Kijkende naar de prestaties heeft de Samsung Galaxy S7 Edge dus het voordeel.

Conclusie

Hoe beide toestellen verder nog naast elkaar presteren, en of we je nu de Google Nexus 6P by Huawei of de Samsung Galaxy S7 Edge zouden aanraden kom je te weten in onderstaande Samsung Galaxy S7 Edge vs Google Nexus 6P review video.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters