Samsung Galaxy S7 Edge vs Sony Xperia Z5 review

De Samsung Galaxy S7 Edge en de Sony Xperia Z5 Premium zijn twee high-end smartphones met bijzondere schermen. Welk van de twee toestellen we je zouden aanraden, gaan we je vertellen in deze video.

Schermen

Zowel de Galaxy S7 Edge als de Xperia Z5 Premium hebben een bijzonder scherm. In het geval van de Galaxy S7 Edge is dit doordat het scherm afgebogen is aan beide zijkanten. Hierdoor ziet de smartphone er futuristisch uit, en krijg je eveneens wat extra functionaliteit. Het scherm van de Galaxy 7S Edge is een 5,5-inch groot quad-HD amoled scherm. De Xperia Z5 Premium heeft op zijn beurt als eerste smartphone een 4K scherm, en dit in een 5,5-inch formaat. Alleen heb je niet echt veel aan het 4K scherm. Het gros van de tijd wordt alles geschaald naar full-HD, en je kunt alleen maar de ‘kracht’ van het 4K scherm opmerken wanneer je beelden schiet of bekijkt. Leg je beide scherm naast elkaar, dan zul je direct opmerken dat het scherm van de Galaxy S7 Edge een betere kleurenweergave heeft, lichter kan staan en de kijkhoeken eveneens iets beter zitten.

Ontwerp

Dat de Galaxy S7 Edge en de Xperia Z5 Premium een high-end ontwerp hebben valt niet te betwisten: ze bevatten allebei enkel premium materialen. Eveneens zijn de twee toestelen waterdicht. De S7 Edge zijn ontwerp is gebaseerd op dat van de Galaxy S6 Edge. Alleen zijn er hier en daar een aantal kleine veranderingen doorgevoerd, zo is de smartphone bijvoorbeeld een millimeter dikker.  Voor het ontwerp van de Xperia Z5 Premium heeft Sony inspiratie gehaald bij zijn eigen toestellen, het ontwerp lijkt namelijk erg hard op dat van de Xperia Z3. Maar hier is natuurlijk niets mis mee.

Welke andere verschillen er nog zijn tussen de Samsung Galaxy S7 Edge en de Sony Xperia Z5, en welk van beide toestelen de beste optie is, gaan we je in de video hieronder vertellen.

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters