Samsung Galaxy S7 en S7 Edge introductie

BARCELONA – De Samsung Galaxy S7 en de Samsung Galaxy S7 Edge zijn het komende jaar de twee topsmartphones van fabrikant Samsung. In deze video laten we zien wat de twee in huis hebben.

Voorafgaand aan het Mobile World Congress – waar Samsung de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge officieel bekend maakte – kregen we alvast een preview van de toestellen in Madurodam. We konden alvast een aantal functies van de toestellen bekijken en gingen in gesprek met Marius Klijzing, Product Manager Mobile Samsung Nederland, over het toestel. In deze video stellen we de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge aan je voor.

De Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge zijn duidelijk gebaseerd op de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Qua ontwerp zijn de toestellen echter wat verfijnder en de specificaties zijn hier en daar ook duidelijk verbeterd. Een van de belangrijkste verbeteringen is misschien wel dat de toestellen, net als de Galaxy S5, waterdicht zijn. Bovendien is het geheugen weer uitbreidbaar met een micro sd-kaartje, zodat je eenvoudig en goedkoop extra opslagruimte in de toestellen kunt stoppen.

Onder de motorkap ligt een nieuwe processor: de Exynos 8 van Samsung zelf. Dat is een octacoreprocessor met een kloksnelheid van maximaal 2,3GHz. Die is gekoppeld aan een ruime 4GB werkgeheugen en het geheel wordt draaiende gehouden door een 3000mAh-batterij in het geval van de Galaxy S7 en een 3600mAh-batterij in het geval van de Galaxy S7 Edge. Het grotere batterijformaat van de Galaxy S7 Edge heeft ermee te maken dat die smartphone een groter display heeft: 5,5 inch tegenover 5 inch in de normale S7. Dat scherm loopt aan beide zijkanten rond af, waar het toestel zijn naam ook aan ontleent.

De laatste grote verbetering is de camera. Die heeft nu een 12-megapixelresolutie gekregen tegenover de 16-megapixelresolutie van zijn voorganger, maar moet wel veel betere foto’s maken. Daarvoor maakt Samsung gebruik van een zogenaamde ‘Dual Pixel-technologie’ en is het diafragma vergroot tot f1.7. Vooral in het donker zijn de foto’s van de Galaxy S7 behoorlijk indrukwekkend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Emiel van Rijn -

    In het filmpje wordt gezegd dat het toestel op Samsungs eigen EmotionUI draait. Volgend mij moet dat TouchWiz zijn ;). EmotionUI is van Huawei.

Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters