Samsung Galaxy S7 met Android 7.0 videoreview: nog steeds de moeite waard?

De Samsung Galaxy S7 heeft recent een update naar Android 7.0 Nougat gehad en de Galaxy S8 zit er inmiddels aan te komen. In deze vernieuwde videoreview van de Samsung Galaxy S7 zoeken we uit of het toestel anno 2017 nog steeds de moeite waard is.

Grace UX en lagere prijs

De Galaxy S7 heeft niet alleen een update naar Android Nougat gekregen, maar ook naar de nieuwe Grace UX-interface van Samsung. Dat is misschien nog wel het grootste nieuws, want die interface is een stuk mooier en gestroomlijnder dan het oude TouchWiz. Bovendien zijn er – bovenop de functionele verbeteringen van Nougat – een aantal handige features toegevoegd. Top dus!

Een andere grote verandering tegenover de laatste keer dat we de Galaxy S7 onder handen namen, is de prijs. Die ligt nu rond de €500, waardoor de telefoon een stuk aantrekkelijker is geworden. Daar staat natuurlijk tegenover dat er inmiddels nieuwere en betere smartphones beschikbaar zijn, zoals de Huawei P10 en binnenkort de LG G6 en Samsung Galaxy S8. In deze Samsung Galaxy S7 videoreview zoeken we daarom ook uit voor wie de S7 nu nog geschikt is.

Mooi scherm, waterdicht ontwerp

De Samsung Galaxy S7 onderscheidt zich vooral met zijn mooie quad HD super amoledscherm en zijn waterdichte behuizing. Die behuizing kan niet alleen tegen water, maar ziet er ook ngo eens erg mooi uit. De afwerking is bijna perfect en de smartphone is gemaakt van metaal en glas. Onder de motorkap ligt een Exynos 8890-chipset, die ervoor zorgt dat de smartphone lekker snel is. Alles wat je doet op de Galaxy S7 verloopt soepel en zonder enige hapering. Wat misschien wel net iets beter had gemogen is de batterij in het toestel. Ze hebben er bij Samsung wel voor gezorgd dat je langer met de batterij kunt doen, maar voor een dag met zwaar gebruik door te komen was hij net niet goed genoeg.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters