Samsung Galaxy S7 met Android 7.0 videoreview: nog steeds de moeite waard?

De Samsung Galaxy S7 heeft recent een update naar Android 7.0 Nougat gehad en de Galaxy S8 zit er inmiddels aan te komen. In deze vernieuwde videoreview van de Samsung Galaxy S7 zoeken we uit of het toestel anno 2017 nog steeds de moeite waard is.

Grace UX en lagere prijs

De Galaxy S7 heeft niet alleen een update naar Android Nougat gekregen, maar ook naar de nieuwe Grace UX-interface van Samsung. Dat is misschien nog wel het grootste nieuws, want die interface is een stuk mooier en gestroomlijnder dan het oude TouchWiz. Bovendien zijn er – bovenop de functionele verbeteringen van Nougat – een aantal handige features toegevoegd. Top dus!

Een andere grote verandering tegenover de laatste keer dat we de Galaxy S7 onder handen namen, is de prijs. Die ligt nu rond de €500, waardoor de telefoon een stuk aantrekkelijker is geworden. Daar staat natuurlijk tegenover dat er inmiddels nieuwere en betere smartphones beschikbaar zijn, zoals de Huawei P10 en binnenkort de LG G6 en Samsung Galaxy S8. In deze Samsung Galaxy S7 videoreview zoeken we daarom ook uit voor wie de S7 nu nog geschikt is.

Mooi scherm, waterdicht ontwerp

De Samsung Galaxy S7 onderscheidt zich vooral met zijn mooie quad HD super amoledscherm en zijn waterdichte behuizing. Die behuizing kan niet alleen tegen water, maar ziet er ook ngo eens erg mooi uit. De afwerking is bijna perfect en de smartphone is gemaakt van metaal en glas. Onder de motorkap ligt een Exynos 8890-chipset, die ervoor zorgt dat de smartphone lekker snel is. Alles wat je doet op de Galaxy S7 verloopt soepel en zonder enige hapering. Wat misschien wel net iets beter had gemogen is de batterij in het toestel. Ze hebben er bij Samsung wel voor gezorgd dat je langer met de batterij kunt doen, maar voor een dag met zwaar gebruik door te komen was hij net niet goed genoeg.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters