Samsung Galaxy S7 vs Galaxy S7 Edge review

De twee vlaggenschipsmartphones van Samsung voor dit jaar zijn de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Welk van beide je het best kunt kopen, vertelt Sebastien je in deze video.

Klein en groot

Het ontwerp van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge is op twee punten na identiek. Deze twee verschillen zijn de grootte van beide toestellen, en de randjes. Zoals de naam van de Galaxy S7 Edge ene beetje vrijgeeft, heeft dit toestel afgeronde schermrandjes. Iets wat de Galaxy S7 niet heeft. Verder zijn de twee toestellen helemaal hetzelfde qua ontwerp. Ze hebben een glazen ontwerp met aluminium rand, waardoor ze er heel goed uitzien en stevig aanvoelen in de hand. Al kun je ze best niet laten vallen, want in vergelijking met een harde grond zijn al bij al toch niet zo stevig. Terug van weggeweest is dat twee S7-toestellen waterdicht zijn en je hun geheugen kunt uitbreiden met een micro sd-kaartje. Samsung heeft echt wel twee mooie toestellen afgeleverd.

Krachtig

Samsung heeft zijn Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge voorzien van een Exynos 8-octacoreprocessor met 4GB werkgeheugen. Hierdoor presteren de twee toestellen geweldig. Alles wat je ermee doet verloopt zonder enige vertragingen, zelfs niet als je grafisch zware applicaties aan het gebruiken bent. Omdat de smartphones voorzien zijn van een identieke processor met evenveel werkgeheugen, is er geen verschil in prestaties zichtbaar. Waar wel een verschil in zichtbaar is, is in de batterijprestaties van de toestellen. In de Galaxy S7 zit een 3000mAh accu, terwijl de Galaxy S7 Edge een nog grotere 3600mAh accu heeft. Met de S7 kun je de dag nipt doorkomen met zwaar gebruik, terwijl dit met de Galaxy S7 Edge een makkie is.

Samsung Galaxy S7 of Galaxy S7 Edge

Hoe beide toestellen verder nog naast elkaar presteren, en welke we je zouden aanraden, kom je te weten in onderstaande vergelijkingsvideo.

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters