Samsung Galaxy S7 vs Sony Xperia XZ review

Samsung’s Galaxy S7 en Sony’s Xperia XZ zijn twee van de beste smartphones van dit moment. Tijd voor een videovergelijking: Samsung Galaxy S7 vs Sony Xperia XZ.

Samsung Galaxy S7

De Samsung Galaxy S7 is de topsmartphone van fabrikant Samsung. De smartphone heeft een razendsnelle processor van Samsung zelf, is voorzien van 4GB werkgeheugen, huisvest een 5,1 inch groot QHD-amoledscherm en heeft een bijzonder goede 12-megapixelcamera. Het ontwerp is gemaakt van glas en aluminium en is waterbestendig, zodat de smartphone ook na een duik in het toilet of de zee nog blijft werken. Op softwarevlak moet je het met de TouchWiz-interface van Samsung doen, die op dit moment over Android 6.0 Marshmallow draait. Een update naar Nougat is inmiddels in de maak.

Sony Xperia XZ

De Xperia XZ van Sony is net wat nieuwer en is op veel vlakken in ieder geval op papier nét wat minder dan de Samsung Galaxy S7. De Snapdragon 820-processor is vergelijkbaar met de chipset van de S7, maar het werkgeheugen is met 3GB iets krapper. Het display is met 5,2 inch net wat groter, maar heeft een lagere full HD-resolutie. Hoewel het ontwerp van de Xperia XZ met zijn achterkant van zogenaamd Alkaleido-metaal duidelijk verschilt van dat van de Galaxy S7 delen ze 1 ding: de waterdichtheid. Net als de Samsung Galaxy S7 is de Sony Xperia XZ waterbestendig, en vanwege de toevoeging van een fysieke cameraknop kun je zelfs eenvoudig foto’s maken onder water.

Vergelijking

Genoeg over de beide smartphones; mocht je daar meer over willen lezen dan kun je terecht in de reviews die we hierboven gelinkt hebben. Voor iedereen die meer geïnteresseerd is in welke van de twee toestellen het beste is, hebben we de onderstaande video gemaakt. Veel kijkplezier.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters