Samsung Galaxy S8 hands-on video

Samsung toonde vandaag zijn nieuwe topsmartphones: de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+. In deze Samsung Galaxy S8 hands-on video nemen we de kleinste en belangrijkste van de twee toestellen onder de loep.

Infinity display

De belangrijkste feature van de Samsung Galaxy S8 is het infinity display. Dat is Samsung’s benaming voor het scherm dat een groot deel van de voorkant beslaat en een beeldverhouding van 18.5:9 heeft. Het scherm zelf is een super amoledpaneel zoals we van Samsung kennen en ziet er weer bijzonder goed uit. De resolutie bedraagt 2960×1440 pixels, of zoals Samsung het noemt quad HD+. Aan de zijkanten loopt het scherm een beetje rond, zoals we dat vorig jaar van de Edge-varianten van Samsung kenden.

Andere updates zitten vooral onder de motorkap. De processor is een nieuwe generatie Exynos 8895-chipset met acht kernen die gebakken zijn op 10 nanometer. Dat moet zorgen voor betere prestaties en minder energieverbruik. Het werkgeheugen bedraagt nog steeds 4GB en de software lijkt eigenlijk erg op die van de Galaxy S7 na de Nougat-update.

Premium ontwerp

Het ontwerp van de Galaxy S8 is een evolutie van het ontwerp van de S7. De grootste verandering is zoals gezegd dat display, dat nu 5,8 inch meet in een behuizing die nauwelijks gegroeid is. Samsung maakt nog steeds gebruik van glas en aluminium en heeft de Galaxy S8 wederom waterdicht gemaakt. Nog steeds met een IP68-certificering, maar Samsung zegt dat de telefoon nu beter bestand is tegen water dat er onder druk opgespoten wordt. Nieuw is de irisscanner boven het scherm, die de vingerafdrukscanner aanvult. Die laatste is nu naar de achterkant verplaatst om ruimte te maken voor het langere display.

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

iPhone X concept

Dit is de iPhone X opvolger van onze dromen lees verder

smartphone hoofd straling

Straling van smartphones is toch niet zo slecht als gedacht lees verder

Samsung Galaxy S9 transparant

WANT: Transparante Samsung Galaxy S9 is mooier dan ooit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters