Samsung Galaxy S8 hands-on video

Samsung toonde vandaag zijn nieuwe topsmartphones: de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+. In deze Samsung Galaxy S8 hands-on video nemen we de kleinste en belangrijkste van de twee toestellen onder de loep.

Infinity display

De belangrijkste feature van de Samsung Galaxy S8 is het infinity display. Dat is Samsung’s benaming voor het scherm dat een groot deel van de voorkant beslaat en een beeldverhouding van 18.5:9 heeft. Het scherm zelf is een super amoledpaneel zoals we van Samsung kennen en ziet er weer bijzonder goed uit. De resolutie bedraagt 2960×1440 pixels, of zoals Samsung het noemt quad HD+. Aan de zijkanten loopt het scherm een beetje rond, zoals we dat vorig jaar van de Edge-varianten van Samsung kenden.

Andere updates zitten vooral onder de motorkap. De processor is een nieuwe generatie Exynos 8895-chipset met acht kernen die gebakken zijn op 10 nanometer. Dat moet zorgen voor betere prestaties en minder energieverbruik. Het werkgeheugen bedraagt nog steeds 4GB en de software lijkt eigenlijk erg op die van de Galaxy S7 na de Nougat-update.

Premium ontwerp

Het ontwerp van de Galaxy S8 is een evolutie van het ontwerp van de S7. De grootste verandering is zoals gezegd dat display, dat nu 5,8 inch meet in een behuizing die nauwelijks gegroeid is. Samsung maakt nog steeds gebruik van glas en aluminium en heeft de Galaxy S8 wederom waterdicht gemaakt. Nog steeds met een IP68-certificering, maar Samsung zegt dat de telefoon nu beter bestand is tegen water dat er onder druk opgespoten wordt. Nieuw is de irisscanner boven het scherm, die de vingerafdrukscanner aanvult. Die laatste is nu naar de achterkant verplaatst om ruimte te maken voor het langere display.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy Note 8

Grootte vergeleken: Samsung Galaxy Note 8 naast iPhone 7 Plus, Galaxy S8 en meer! lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8 onthuld: alles wat je moet weten lees verder

HTC Android Oreo

Deze HTC-telefoons krijgen een update naar Android Oreo lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Volg de onthulling van de Samsung Galaxy Note 8 hier live! lees verder

Android 8.0 Oreo

Android 8.0 Oreo: 15 nieuwe features die je niet mag missen lees verder

Android 8.0 Oreo

Android Oreo is er! Maar wanneer krijg je het daadwerkelijk op je toestel? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters