Samsung Galaxy S8 (Plus) vs HTC U11 review

HTC is de laatste grote Androidfabrikant dit jaar die zijn nieuwe topsmartphone lanceerde. Kan de HTC U11 het opnemen tegen de populaire Samsung Galaxy S8? In deze video zoeken we het uit.

Verschillend karakter

Hoewel de Samsung Galaxy S8 en de HTC U11 in de basis redelijk wat van elkaar weg hebben, hebben ze toch een heel verschillend karakter. De HTC U11 is meer een klassieke telefoon, die zich sterk richt op multimedia. Goede muzikale kwaliteiten, een goede camera; dat soort werk. De Galaxy S8 is wat vooruitstrevender, vooral op ontwerpgebied. Het Infinity Display zorgt voor een moderne look en een groot scherm in een kleine behuizing.

Door dat grote scherm vinden we het lastig te zeggen of de HTC U11 nou vooral concurreert met de Samsung Galaxy S8, of met de grotere Samsung Galaxy S8 Plus. De S8 heeft ongeveer hetzelfde schermformaat als de HTC U11, terwijl de S8 Plus ongeveer net zo groot is als de HTC U11. We hebben ze er dus maar even allebei bij gepakt voor het gemak.

Topsmartphones

Hun karakter mag dan een beetje verschillen, ze hebben in ieder geval een ding gemeen. De HTC U11 en Samsung Galaxy S8 zijn beiden topsmartphones. Uitgerust met de snelste chips die op dit moment beschikbaar zijn, premium waterdichte behuizingen en goede camera’s zijn ze klaar om de markt te bestormen. Het bijbehorende prijskaartje is niet mals en vergelijkbaar voor beide toestellen. De Samsung Galaxy S8 kost op dit moment ongeveer €700, terwijl de HTC U11 voor €750 over de toonbank gaat.

Welke van de twee toestellen heeft jouw voorkeur? Laat het weten in een reactie onder deze video.

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters