Samsung Galaxy S8 (Plus) vs HTC U11 review

HTC is de laatste grote Androidfabrikant dit jaar die zijn nieuwe topsmartphone lanceerde. Kan de HTC U11 het opnemen tegen de populaire Samsung Galaxy S8? In deze video zoeken we het uit.

Verschillend karakter

Hoewel de Samsung Galaxy S8 en de HTC U11 in de basis redelijk wat van elkaar weg hebben, hebben ze toch een heel verschillend karakter. De HTC U11 is meer een klassieke telefoon, die zich sterk richt op multimedia. Goede muzikale kwaliteiten, een goede camera; dat soort werk. De Galaxy S8 is wat vooruitstrevender, vooral op ontwerpgebied. Het Infinity Display zorgt voor een moderne look en een groot scherm in een kleine behuizing.

Door dat grote scherm vinden we het lastig te zeggen of de HTC U11 nou vooral concurreert met de Samsung Galaxy S8, of met de grotere Samsung Galaxy S8 Plus. De S8 heeft ongeveer hetzelfde schermformaat als de HTC U11, terwijl de S8 Plus ongeveer net zo groot is als de HTC U11. We hebben ze er dus maar even allebei bij gepakt voor het gemak.

Topsmartphones

Hun karakter mag dan een beetje verschillen, ze hebben in ieder geval een ding gemeen. De HTC U11 en Samsung Galaxy S8 zijn beiden topsmartphones. Uitgerust met de snelste chips die op dit moment beschikbaar zijn, premium waterdichte behuizingen en goede camera’s zijn ze klaar om de markt te bestormen. Het bijbehorende prijskaartje is niet mals en vergelijkbaar voor beide toestellen. De Samsung Galaxy S8 kost op dit moment ongeveer €700, terwijl de HTC U11 voor €750 over de toonbank gaat.

Welke van de twee toestellen heeft jouw voorkeur? Laat het weten in een reactie onder deze video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Alex -

    U11: geen bloatware, schone skin
    S8: véél bloatware, drukke skin

    Volgens mij moeten jullie het puntje software nog eens overdenken. Samsung verbetere hun skin, maar kan niet tippen t.o.v. HTC. Tevens vind ik jullie argument dat de dunne schermranden een pré zijn onzin zolang er te weinig content beschikbaar is. HTC innoveert d.m.v. ontwikkelaars die handige functies ontwikkelen voor de edge sense functie, er zijn nog geen apps zoals netflix, YouTube en gallerij die gebruik maken van de overige ruimte. Visueel is de S8 gaaf, maar functioneel wint sowieso de U11.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters