Samsung Galaxy S8 (Plus) vs HTC U11 review

HTC is de laatste grote Androidfabrikant dit jaar die zijn nieuwe topsmartphone lanceerde. Kan de HTC U11 het opnemen tegen de populaire Samsung Galaxy S8? In deze video zoeken we het uit.

Verschillend karakter

Hoewel de Samsung Galaxy S8 en de HTC U11 in de basis redelijk wat van elkaar weg hebben, hebben ze toch een heel verschillend karakter. De HTC U11 is meer een klassieke telefoon, die zich sterk richt op multimedia. Goede muzikale kwaliteiten, een goede camera; dat soort werk. De Galaxy S8 is wat vooruitstrevender, vooral op ontwerpgebied. Het Infinity Display zorgt voor een moderne look en een groot scherm in een kleine behuizing.

Door dat grote scherm vinden we het lastig te zeggen of de HTC U11 nou vooral concurreert met de Samsung Galaxy S8, of met de grotere Samsung Galaxy S8 Plus. De S8 heeft ongeveer hetzelfde schermformaat als de HTC U11, terwijl de S8 Plus ongeveer net zo groot is als de HTC U11. We hebben ze er dus maar even allebei bij gepakt voor het gemak.

Topsmartphones

Hun karakter mag dan een beetje verschillen, ze hebben in ieder geval een ding gemeen. De HTC U11 en Samsung Galaxy S8 zijn beiden topsmartphones. Uitgerust met de snelste chips die op dit moment beschikbaar zijn, premium waterdichte behuizingen en goede camera’s zijn ze klaar om de markt te bestormen. Het bijbehorende prijskaartje is niet mals en vergelijkbaar voor beide toestellen. De Samsung Galaxy S8 kost op dit moment ongeveer €700, terwijl de HTC U11 voor €750 over de toonbank gaat.

Welke van de twee toestellen heeft jouw voorkeur? Laat het weten in een reactie onder deze video.

De Samsung Galaxy A6 Plus

Dit zijn de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus lees verder

Apple iPhone 5s

‘iOS 12 werkt ook nog op iPhone 5s’ lees verder

iPhone SE (voorloper iPhone SE 2)

We hebben goed en slecht nieuws over de iPhone SE 2 lees verder

iPhone X

iPhone X is winstgevender dan alle Android toestellen bij elkaar lees verder

Oppo A3

Chinese mobiele provider lekt alvast specs Oppo A3 lees verder

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters