Samsung Galaxy S8 Plus vs Sony Xperia XZ Premium review

Sony’s nieuwste topsmartphone is hier en neemt het op tegen de Samsung Galaxy S8 Plus, een van zijn belangrijkste concurrenten. In deze video laten we je zien welke van de twee de beste is.

Unieke features

De Sony Xperia XZ Premium onderscheidt zich vooral met zijn unieke features. Samsung gaat voor een wat conservatievere aanpak en heeft eigenlijk alleen zijn kleine schermranden als écht unieke functie. Sony heeft ook wat moois met het scherm gedaan: de Xperia XZ Premium heeft een 4K-scherm met HDR-ondersteuning. Mooie beelden gegarandeerd, mocht je de goede content kunnen vinden.

De andere grote troef van Sony zijn de zogenaamde Motion Eye-functies van de camera. Vooral de super slow-motion filmfunctie is een leuke aanwinst. Daarmee kun je beelden 32 keer vertragen; uniek in een smartphone.

Goede allrounder

Laten we vooral duidelijk zijn dat beide smartphones een goede allrounder zijn, met de specificaties die je van een high-endtelefoon in 2017 verwacht. Samsung scoort qua totaalplaatje nog wel wat beter dan Sony. De camera is bijvoorbeeld beter in normale situaties en hetzelfde geldt voor het scherm. Over de software en het ontwerp valt te twisten; de prestaties van de twee lijken erg op elkaar.

Nog een voordeel van de Samsung is dat het scherm veel groter is in hetzelfde formaat behuizing: 6,2 inch tegenover 5,5 inch. Niet helemaal representatief, zoals we in deze blog uitleggen, maar het geeft een goed beeld.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters