Samsung Galaxy S8 Plus vs Sony Xperia XZ Premium review

Sony’s nieuwste topsmartphone is hier en neemt het op tegen de Samsung Galaxy S8 Plus, een van zijn belangrijkste concurrenten. In deze video laten we je zien welke van de twee de beste is.

Unieke features

De Sony Xperia XZ Premium onderscheidt zich vooral met zijn unieke features. Samsung gaat voor een wat conservatievere aanpak en heeft eigenlijk alleen zijn kleine schermranden als écht unieke functie. Sony heeft ook wat moois met het scherm gedaan: de Xperia XZ Premium heeft een 4K-scherm met HDR-ondersteuning. Mooie beelden gegarandeerd, mocht je de goede content kunnen vinden.

De andere grote troef van Sony zijn de zogenaamde Motion Eye-functies van de camera. Vooral de super slow-motion filmfunctie is een leuke aanwinst. Daarmee kun je beelden 32 keer vertragen; uniek in een smartphone.

Goede allrounder

Laten we vooral duidelijk zijn dat beide smartphones een goede allrounder zijn, met de specificaties die je van een high-endtelefoon in 2017 verwacht. Samsung scoort qua totaalplaatje nog wel wat beter dan Sony. De camera is bijvoorbeeld beter in normale situaties en hetzelfde geldt voor het scherm. Over de software en het ontwerp valt te twisten; de prestaties van de twee lijken erg op elkaar.

Nog een voordeel van de Samsung is dat het scherm veel groter is in hetzelfde formaat behuizing: 6,2 inch tegenover 5,5 inch. Niet helemaal representatief, zoals we in deze blog uitleggen, maar het geeft een goed beeld.

LG G7 ThinQ

Officiële renders tonen LG G7 ThinQ van alle kanten lees verder

Samsung Galaxy X

Nieuwe details rondom opvouwbare Samsung Galaxy X lees verder

De Samsung Galaxy A6 Plus

Dit zijn de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus lees verder

Apple iPhone 5s

‘iOS 12 werkt ook nog op iPhone 5s’ lees verder

iPhone SE (voorloper iPhone SE 2)

We hebben goed en slecht nieuws over de iPhone SE 2 lees verder

iPhone X

iPhone X is winstgevender dan alle Android toestellen bij elkaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters