Samsung Galaxy S8 vs LG G6 review

LG en Samsung nemen met hun nieuwe topsmartphones allebei een stapje de toekomst in. De LG G6 en Samsung Galaxy S8 vallen beiden op door hun compacte body met tóch een groot scherm. Maar welke is de beste? In deze vergelijking zoeken we het uit.

Infinity versus Full Vision

Niet alleen de engineers zijn flink losgegaan op de schermen van de S8 en de G6. Ook de marketing guys van LG en Samsung hebben hun best gedaan. Zodoende zijn er twee nieuwe schermen bedacht: het Infinity Display van Samsung en het Full Vision Display van LG. Beide termen slaan erop dat je extra veel kunt zien op het scherm van de toestellen vanwege de kleine randen.

De aanpak van Samsung en LG verschilt daarin een klein beetje. Samsung heeft gekozen voor een beeldverhouding van 18,5:9 en kromme schermranden. Bij LG is het scherm gewoon plat en net wat korter: 18:9. Dat zijn precies twee vierkantjes en daar doet LG wat leuke dingen mee. De Samsung Galaxy S8 heeft een super amoledscherm, terwijl de LG G6 een ips lcd-paneel heeft.

Specificaties

Qua specificaties wint de Samsung Galaxy S8 het net. Dat heeft vooral te maken met de chipset. LG gebruikt nog een wat oudere Qualcomm Snapdragon 821-chipset, terwijl de Samsung een volgende generatie Samsung Exynos 8895-chip heeft. Die maakt gebruik van nieuwe kernen die door hun kleinere productieproces sneller en efficiënter zijn.

De camera’s van de twee zijn kwalitatief gezien aan elkaar gewaagd. Samsung’s S8 maakt 12-megapixelfoto’s, LG’s G6 maakt 13-megapixelfoto’s. De LG heeft een duidelijk voordeel met zijn tweede lens. Dat is een groothoeklens die voor een tweede 13-megapixelsensor staat. Leuk, want dan kun je een stuk flexibeler foto’s maken.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters