Samsung Galaxy S8 vs LG G6 review

LG en Samsung nemen met hun nieuwe topsmartphones allebei een stapje de toekomst in. De LG G6 en Samsung Galaxy S8 vallen beiden op door hun compacte body met tóch een groot scherm. Maar welke is de beste? In deze vergelijking zoeken we het uit.

Infinity versus Full Vision

Niet alleen de engineers zijn flink losgegaan op de schermen van de S8 en de G6. Ook de marketing guys van LG en Samsung hebben hun best gedaan. Zodoende zijn er twee nieuwe schermen bedacht: het Infinity Display van Samsung en het Full Vision Display van LG. Beide termen slaan erop dat je extra veel kunt zien op het scherm van de toestellen vanwege de kleine randen.

De aanpak van Samsung en LG verschilt daarin een klein beetje. Samsung heeft gekozen voor een beeldverhouding van 18,5:9 en kromme schermranden. Bij LG is het scherm gewoon plat en net wat korter: 18:9. Dat zijn precies twee vierkantjes en daar doet LG wat leuke dingen mee. De Samsung Galaxy S8 heeft een super amoledscherm, terwijl de LG G6 een ips lcd-paneel heeft.

Specificaties

Qua specificaties wint de Samsung Galaxy S8 het net. Dat heeft vooral te maken met de chipset. LG gebruikt nog een wat oudere Qualcomm Snapdragon 821-chipset, terwijl de Samsung een volgende generatie Samsung Exynos 8895-chip heeft. Die maakt gebruik van nieuwe kernen die door hun kleinere productieproces sneller en efficiënter zijn.

De camera’s van de twee zijn kwalitatief gezien aan elkaar gewaagd. Samsung’s S8 maakt 12-megapixelfoto’s, LG’s G6 maakt 13-megapixelfoto’s. De LG heeft een duidelijk voordeel met zijn tweede lens. Dat is een groothoeklens die voor een tweede 13-megapixelsensor staat. Leuk, want dan kun je een stuk flexibeler foto’s maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Xiaomi Redmi Note 4X

Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Google

Google Docs krijgt handige nieuwe features en werkt beter samen andere G Suite applicaties lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy Note 8 onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters