Samsung Galaxy S9 Plus vs Samsung Galaxy Note 8 review

Dé topper van Samsung op het moment is natuurlijk de Samsung Galaxy S9 Plus. Een indrukwekkende smartphone met veel leuke extraatjes. Maar de iets oudere en goedkopere Samsung Galaxy Note 8 doet er niet heel veel voor onder. In deze vergelijking kijken we voor welke je het beste kunt gaan.

Weinig schot in de markt

Er zit weinig schot meer in de smartphonemarkt de afgelopen tijd. De stapjes vooruit zijn relatief klein en nieuwe smartphones moeten het over het algemeen vooral hebben van een wat snellere chipset en wat nieuwe snufjes. De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus zijn misschien wel het toonbeeld van die ontwikkeling. Ze lijken nogal op de S8 en S8 Plus en daarmee ook op de Note 8.

De Galaxy Note 8 is natuurlijk wat ouder en daarom mist hij onder andere de optie om super slow-motion video’s te maken. Jammer, maar het lijkt ons ook zeker geen drama. Vervelender is dat de Note 8 door zijn hogere leeftijd een wat tragere chipset heeft en van een wat minder indrukwekkende camera voorzien is. Wat overigens zeker niet wil zeggen dat hij op die vlakken slecht scoort.

Productiviteitsmonster

Dat de Samsung Galaxy S9 Plus de betere smartphone van de twee is kunnen we je dus alvast vertellen. Daar staat tegenover dat de Note 8 helemaal ingericht is op productiviteit. Naast een erg groot scherm en veel werkgeheugen heeft hij de S Pen, een handig pennetje dat allerlei functies toevoegt. Je kunt er bijvoorbeeld makkelijk aantekeningen mee maken als het scherm uitstaat en je kunt eenvoudig screenshots van een uitsnede van het scherm maken. Door de extra precisie die de S Pen biedt is hij ook bijzonder geschikt om bijvoorbeeld contracten te ondertekenen.

Hoewel de S9 Plus overall het betere toestel is, is de keuze tussen de twee dus zeker geen uitgemaakte zaak. In deze video vertellen we je er alles over.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters