Samsung Galaxy S9 vs Apple iPhone X review

Dé strijd van het jaar in smartphoneland is weer losgebarsten. Al een tijdje, maar we hadden de Apple iPhone X en Samsung Galaxy S9 helaas niet eerder naast elkaar in handen. Nu wel; tijd voor een vergelijking dus!

Kleiner dan de rest

Iets dat beide smartphones gemeen hebben, is dat ze handzaam zijn en toch een groot scherm hebben. Dat komt enerzijds door de grote screen-to-body ratio, maar die zien we in de meeste smartphones tegenwoordig. Wat een verschil is, is dat de iPhone X en Galaxy S9 net wat kleiner dan de meeste high-endtoestellen zijn. Ze hebben een 5,8-inch scherm in plaats van de 6 inch of meer van de meeste concurrenten. Of je dat een voor- of nadeel vind is natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Op de meeste vlakken bieden beide smartphones het beste van het beste. Denk aan een bijzonder goed amoledscherm, een topcamera en natuurlijk krachtige hardware.

Half jaar verschil

Zoals altijd loopt de release-cyclus van Samsung en Apple een half jaar uit elkaar. Dat betekent dat de iPhone X een half jaar ouder is dan zijn grote concurrent uit Korea. Heel veel maakt dat uiteindelijk niet uit; de ontwikkelingen in smartphoneland gaan nou eenmaal niet zo hard meer. De Samsung heeft net wat nieuwere hardware, maar vanwege de optimalisaties van iOS en Apple’s krachtige chipset is daar in de praktijk weinig van terug te zien.

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters