Samsung Galaxy S9 vs Apple iPhone X review

Dé strijd van het jaar in smartphoneland is weer losgebarsten. Al een tijdje, maar we hadden de Apple iPhone X en Samsung Galaxy S9 helaas niet eerder naast elkaar in handen. Nu wel; tijd voor een vergelijking dus!

Kleiner dan de rest

Iets dat beide smartphones gemeen hebben, is dat ze handzaam zijn en toch een groot scherm hebben. Dat komt enerzijds door de grote screen-to-body ratio, maar die zien we in de meeste smartphones tegenwoordig. Wat een verschil is, is dat de iPhone X en Galaxy S9 net wat kleiner dan de meeste high-endtoestellen zijn. Ze hebben een 5,8-inch scherm in plaats van de 6 inch of meer van de meeste concurrenten. Of je dat een voor- of nadeel vind is natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Op de meeste vlakken bieden beide smartphones het beste van het beste. Denk aan een bijzonder goed amoledscherm, een topcamera en natuurlijk krachtige hardware.

Half jaar verschil

Zoals altijd loopt de release-cyclus van Samsung en Apple een half jaar uit elkaar. Dat betekent dat de iPhone X een half jaar ouder is dan zijn grote concurrent uit Korea. Heel veel maakt dat uiteindelijk niet uit; de ontwikkelingen in smartphoneland gaan nou eenmaal niet zo hard meer. De Samsung heeft net wat nieuwere hardware, maar vanwege de optimalisaties van iOS en Apple’s krachtige chipset is daar in de praktijk weinig van terug te zien.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters