Samsung Galaxy Tab S3 hands-on video

Het paradepaardje van Samsung op het Mobile World Congress dit jaar is de Samsung Galaxy Tab S3. In deze hands-on video vertellen we je alles over de nieuwe toptablet van de Koreanen.

Multimediamogelijkheden in de kijker

Een van de speerpunten van Samsung voor de Tab S3 is multimedia. Volgens de fabrikant gebruiken consumenten hun tablet namelijk het meeste om multimedia te bekijken. Grootste blikvanger op multimediagebied is het 9,7-inch super amoledscherm. Dat heeft een QXGA-resolutie (1536×2048 pixels) waardoor het vrij scherp is en geeft mooie kleuren weer. Bovendien ondersteunt het scherm HDR-video, dat in staat is om meer details weer te geven in de schaduw- en highlight-gebieden in een video. Een andere verbetering op multimediagebied is de toevoeging van quad-speakers.

Verbeteringen onder de motorkap

Ook onder de motorkap is er het een en ander verbeterd. De chipset is een Snapdragon 820 geworden die gekoppeld is aan 4GB werkgeheugen. Dat is voor tabletbegrippen erg goed en is ruim voldoende om het dagelijkse gebruik van het apparaat goed te laten verlopen. De tablet draait op Android 7.0 Nougat met daar overheen de Grace UX van Samsung en dat ziet er netjes uit. Achterop zit een nieuwe 13-megapixelcamera met een flitsertje, de frontcamera heeft een resolutie van 5 megapixel.

Ontwerp

Het ontwerp van de tablet is vernieuwd en meer in lijn gebracht met de smartphones van Samsung. Dat betekent een glazen voor- en achterkant en een dun aluminium frame. Maar helaas geen waterdichtheid. Wel heeft Samsung goed nagedacht over de accessoires. Het scherm heeft een speciale digitizer die ook met de S Pen werkt. Die pen wordt meegeleverd en is een beetje verbeterd. Verder is er een keyboard-cover beschikbaar, die je aansluit via een magnetische connector en die dus nooit opgeladen hoeft te worden. Die wordt helaas niet meegeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters