Samsung Galaxy Watch preview

Samsung kondigde vandaag niet alleen de Note 9 aan, maar ook een nieuw slim horloge. De Samsung Galaxy Watch is de opvolger van de Gear-serie; nu dus helemaal geïntegreerd in de Galaxy-lijn van Samsung. In deze video werpen we een eerste blik op het horloge.

Horloge voorop

De Samsung Galaxy Watch is een smartwatch. Vooral dat ‘watch’ gedeelte is volgens Samsung erg belangrijk. De fabrikant zegt te erkennen dat horloges vooral een fashion-ding zijn en het dus vooral belangrijk is dat de Galaxy Watch er goed uitziet. Dat doet ‘ie, hoewel we wel moet zeggen dat hij ook een klein beetje goedkoop aanvoelt. Het voordeel daarvan is weer dat hij lekker licht is en daarmee prettig om je pols zit.

De Watch komt in twee smaken: met een ‘wijzerplaat’ van 42 millimeter en met een ‘wijzerplaat’ van 46 millimeter. Die laatste heeft als voordeel dat hij een grotere batterij heeft; daar is simpelweg meer ruimte voor. Verder zijn ze identiek en biedt Samsung dus de keuze tussen een wat groter of wat kleiner horloge.

Slimme assistent met fitnessfuncties

Functioneel heeft de Galaxy Watch het nodige weg van de Gear S3 die Samsung eerder uitbracht. Hij draait op hetzelfde besturingssysteem, inclusief die handige bediening met een draaiende ring rond het scherm.

Wat Samsung betreft ligt de focus op twee dingen: de Galaxy Watch is een slimme assistent én een fitnesshorloge. Die slimme assistent is het letterlijk in de vorm van Samsung’s Bixby, maar het horloge denkt ook wat meer op de achtergrond met je mee. Zo geeft hij bijvoorbeeld aan hoeveel tijd je nog tot je volgende afspraak hebt en geeft hij natuurlijk meldingen van je smartphone door.

Fitnessfuncties omvatten bijvoorbeeld de hartslagmeter, stappenteller en automatische activiteitentracker. Zwemmen met het horloge is ook geen probleem: hij is waterdicht tot 50 meter. Een stevige verbetering tegenover zijn voorganger. Ook een groot voordeel: je kunt op de nieuwe Galaxy Watch je Spotify playlists downloaden. De interne opslag van 4GB is goed voor zo’n 1000 nummers, waardoor Spotifygebruikers met alleen de Watch toch met hun favoriete playlist kunnen gaan hardlopen. Top!

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters