Samsung Gear S3 Classic en Frontier hands-on

BERLIJN- Dominick en Boris hebben na de persconferentie van Samsung, eerder deze avond, de kans gekregen om al kort met de nieuwe smartwatches van het Koreaanse bedrijf te spelen. Wat ze ervan vinden vertellen ze je in deze video.

Samsung Gear S3

Samsung heeft vandaag zijn derde generatie Gear S-smartwatch voorgesteld aan het publiek. Maar in tegenstelling tot vorig jaar heeft Samsung dit jaar twee nieuwe smartwatches in zijn Gear S-lijn aangekondigd. De Samsung Gear S3 Classic, als rechtstreekse opvolger van de Samsung Gear S2 Classic, en de Samsung Gear S3 Frontier.

Gear S3 Classic

Zoals de naam zelf zegt, is de Gear S3 Classic meer gericht om het klassieke horloge te vervangen. En je merkt dit eigenlijk ook wel. Net zoals de Gear S2 Classic, is de S3 Classic voorzien van een ontwerp waardoor hij heel hard lijkt op een normaal horloge. Vooraan heb je een draaibare kroon om zo te navigeren door de interface, maar je hebt eveneens ook een touchscreen om zo alles op en van de smartwatch te bedienen.

Gear S3 Frontier

De S3 Frontier is op zijn beurt meer gericht op de sportieve gebruiker. Dit onder anderen doordat hij een iets ‘stoerder’ ontwerp heeft dan de Gear S3 Classic. Al is hij, net zoals de Classic, wel nog altijd voorzien van een draaibare kroon aan de voorzijde samen met een touchscreen.

Tizen

Iets wat de twee Gear S3-smartwatches met elkaar gemeen hebben is dat ze beiden op Tizen draaien. Net zoals alle andere wearables van Samsung. Wat Tizen ten opzichten van bijvoorbeeld Android Wear zo interessant maakt is dat het meer functionaliteit biedt. Al kun je je Tizen-wearables momenteel wel nog niet gebruiken op iOS.

Groter

Wanneer een smartphone/wearable-fabrikant een volgende generatie van zijn product uitbrengt, is dit product meestal dunner dan de voorgaande generatie. Maar bij de Gear S3 is dit niet het geval. Als je hem naast de Gear S2 legt zul je namelijk opmerken dat beide Gear S3-smartwatches dikker en groter zijn an hun voorganger. Gelukkig krijg je bij de grotere smartwatches ook meer functies.

Welke functies er zoal nieuw zijn bij de Gear S3 Classic en Gear S3 Frontier en wat we van deze smartwatches vinden na ze kort gebruikt te hebben. Dat vertellen Boris en Dominick je in deze hands-on video.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters