Samsung Gear S3 videoreview

Samsung zet met de Gear S3 een nieuw paradepaardje op de smartphonemarkt. Het horloge is uitgebreider dan ooit, ziet er goed uit en kan relatief lang mee op 1 batterijlading. In deze Samsung Gear S3 videoreview vertellen we je er alles over.

Smartwatches

Het gaat over het algemeen niet zo goed met de smartwatch op dit moment. De verkopen groeien niet echt en consumenten lijken niet zoveel nut te zien in de slimme horloges. Smartwatchmaker van het eerste uur Pebble is zelfs recent ter ziele gegaan; Motorola liet onlangs nog weten voorlopig geen smartwatches meer te gaan maken. Er zou niet genoeg interesse in de apparaatjes getoond worden vanuit de markt. Samsung heeft daar echter geen boodschap aan. Met de Gear S3 laat het zien nog steeds stevig in te zetten op de smartwatch.

Samsung Gear S3 videoreview

 

De Gear S3 is met zijn ronde scherm en metalen behuizing een beetje vormgegeven als een klassiek horloge. Er zijn twee varianten: de Gear S3 Classic en de Gear S3 Frontier. Zoals de naam zelf zegt, is de Gear S3 Classic meer gericht om het klassieke horloge te vervangen.De S3 Frontier is op zijn beurt meer gericht op de sportieve gebruiker. Dit onder anderen doordat hij een iets ‘stoerder’ ontwerp heeft dan de Gear S3 Classic. Overigens houden daar de verschillen in Nederland ook meteen wel zo’n beetje op: de Frontier bestaat als versie waar een simkaart in kan, maar die wordt in Nederland niet geleverd.

Net zoals de meeste wearables van Samsung draait de Gear S3 op Tizen. Wat Tizen ten opzichte van bijvoorbeeld Android Wear zo interessant maakt is dat het meer functionaliteit biedt. Er ligt meer nadruk op apps, hoewel het aanbod daarvan nog niet super uitgebreid is. De interface is helemaal ingericht op het ronde scherm en wordt bediend met een roterende rand om het scherm. Handig. Over dit en meer hoor je alles in deze Samsung Gear S3 videoreview.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters