Samsung Gear Sport preview

Samsung breidde tijdens de IFA zijn Gear-lijn uit met onder andere de Samsung Gear Sport. Een iets kleinere versie van de Gear S3 met een aantal extra sportfuncties. In deze Samsung Gear Sport preview hoor je er alles over.

Kleiner en beter beschermd

De grootste verschillen tussen de al bestaande Gear S3 en de nieuwe Gear Sport zitten hem in het ontwerp. De Gear Sport is wat kleiner en iets sportiever ontworpen. Vooral dat formaat zorgt ervoor dat hij tijdens het sporten wat minder in de weg zit.

Maar er is meer goed nieuws. De Gear S3 was al waterdicht, alleen kon maximaal 1,5 meter diep. Samsung heeft bij de Gear Sport extra zijn best gedaan om water buiten te houden, waardoor het horloge nu tot 50 meter diepte kan. Zo kun je er probleemloos mee gaan zwemmen, snorkelen of zelfs duiken.

Samenwerkingen

Die verbeterde waterdichtheid was voor Samsung een goede reden om een samenwerking aan te gaan met Speedo. Er zit een speciale Speedo-app op het horloge waarmee je je zwemprestaties kunt bijhouden.

Naast Speedo zijn ook Under Armour en Spotify aan het lijstje van Samsung-partners toegevoegd. UA levert ook een sport-app op de Gear Sport, terwijl Spotify een speciale versie van zijn muziekdienst naar de smartwatch brengt. Daarmee kun je als Spotify Premium-gebruiker offline muziek luisteren op het horloge. Daardoor hoeft je telefoon niet meer mee tijdens je hardlooprondje. Ideaal dus!

Los van dat alles is de Gear Sport vooral een smartwatch zoals we die van Samsung kennen. Hij draait op Tizen en wordt bediend via een draaiende ring rond het scherm, heeft een rond amoledscherm en kan met zowel Android als iOS overweg. Benieuwd geworden? Check onze Samsung Gear Sport preview hieronder.

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters