Samsung Gear VR review

In deze videoreview bekijken we Samsung’s virtual reality-bril, de Gear VR. De Gear VR is gemaakt in samenwerking met Oculus en moet virtual reality voor iedereen beschikbaar maken.

Samsung noemt deze Gear VR, die alleen werkt met de Galaxy Note 4, zelf een ‘innovator edition’. Daarmee geeft het aan dat de hardware nog niet klaar is voor huis-tuin-en-keukengebruik. Maar het biedt dus wel een kijkje in de wereld van virtual reality, waar je gewoon zelf thuis mee aan de slag kunt. Je kunt er in een virtuele omgeving films mee kijken en spelletjes op spelen en er is speciale content waar je als het ware in geplaatst wordt als kijker. Een rondvlucht over Ijsland, een 360 graden panorama bovenop de Empire State of een tour door het heelal, bijvoorbeeld. Maar daar houden de mogelijkheden ook wel meteen een beetje op. Erg veel andere software is er niet beschikbaar en om de spelletjes goed te spelen moet je er eigenlijk ook nog een gamepad bij kopen. Desondanks is het wel heel gaaf dat Samsung met de Gear VR virtual reality voor het eerst echt bereikbaar maakt, zo concluderen we in deze video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. iRobot -

  Als ik op YouTube kijk dan blijkt er toch best veel software en 3d video's beschikbaar te zijn.
  Ik heb geen note 4 helaas maar vind dit een enorm leuke ontwikkeling.

   1. iRobot -

    Die zijn leuk maar dan mis je de snelheid. Een Gear VR heeft extra bewegingssensoren aan boord die sneller zijn dan welke smartphone ook. Hierdoor is de lag vrijwel nihil. Bij de andere oplossingen zorgen de sensoren van de telefoon zelf voor de vertalingen naar hoofdbewegingen. Dit is aanzienlijk trager en zorgt bij sommige mensen zelfs voor misselijkheid.

   2. Albert -

    Dat geloof ik dus niet echt niet ! Je telefoon kan het makkelijk aan! (zelfs in deze review zegt Dominick dat hij misselijk wordt. Met mijn Nexus 6 en een cardboard( of iets beter Bijv een Homido of Durovis ) heb je een schitterende ervaring!

    Ik denk juist dat de Samsung VR eerder voor lag zorgt. Data moet verzonden worden van de de VR headset (via usb) naar de mobiel.Het is gewoon een onlogisch verkooptruukje van Samsung.

   3. iRobot -

    Jij denkt dus dat oculus en samsung voor de grap zo'n bril 3x zo duur maken en zich beperken tot de Note 4 omdat het zonder véél beter werkt? Je hoeft het niet te geloven maar het is echt zo. Dominique zal van de Homido VR echt honds beroerd worden. Daar is de lag dus echt aanzienlijk hoger van omdat die gebruik maakt van de sensoren in de smartphone. En ja die zijn weliswaar goed genoeg voor bijvoorbeeld racespelletjes maar VR is echt een ander verhaal. Je hersenen willen registreren wat je ogen zien. En daar zit gewoon een aantal milliseconden te veel tussen. De Gear VR minimaliseert dit door betere sensoren.

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters