Sony MDR 1000X hands-on

Over een week is de nieuwe noice-canceling bluetooth headset van Sony in Nederland verkrijgbaar. Het apparaat heeft de pakkende naam MDR 1000X meegekregen en heeft een unieke feature die je in staat stelt heel eenvoudig de omgeving te kunnen horen.

Bluetooth headsets zijn er in vele soorten en maten. De over-ear koptelefoons hebben de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen en dat is ook goed te begrijpen. Het geluid van een over-ear koptelefoon is een stuk beter dan de standaard in-ear varianten. Hoewel de koptelefoons behoorlijk veel ruimte innemen kiezen de consumenten toch massaal voor kwaliteit boven gemak.

Het geluid van de Sony MDR 1000X

De Sony MDR 1000X is een van de jongste telgen in de bluetooth lijn van Sony. Hij heeft een aantal kenmerken die ervoor zorgen dat dit wel eens een heel succesvol exemplaar kan worden. Het geluid is erg vol en rond, met een mooie balans tussen laag midden en hoog. Waar concurrerende headphones nogal eens last hebben van een te grote nadruk op de bas, heeft de MDR 1000X een geluid dat ook het midden en hoog goed weergeeft. Dat betekent gelukkig niet dat het geluid schel wordt. Sony’s eigen LDAC technologie zorgt ervoor dat de kwaliteit van de bluetooth verbinding een stuk beter is dan normaal. Zowel qua stabiliteit als verbindingssnelheid.

De Quick Attention Mode

De Noice cancelling is een van de speerpunten van deze  koptelefoon. Dit is inderdaad verbluffend effectief. Omgevingsgeluid wordt geheel weggefilterd, zonder dat je last krijgt van een druk op de trommelvliezen. Bediening van de koptelefoon is erg simpel. De rechterschelp is aanraakgevoelig en door hem met een vinger aan te tikken pauzeer je jouw muziek. Veeg je met een vinger omhoog dan zet je de muziek harder, ga je naar beneden dan gaat de muziek zachter. Een veeg naar voren zort ervoor dat het volgende nummer wordt opgezet en een veeg naar achteren laat het vorige nummer afspelen. Maar de feature die er uitspringt is de Quick Attention mode. Leg je namelijk je hele hand op de rechterschelp dan stopt de muziek en hoor je alles dat er om je heen gebeurt. De microfoon van de koptelefoon die normaliter gebruikt wordt om het antigeluid t produceren voor de noice cancellation geeft nu het omgevingsgeluid rechtstreeks door aan de speakertjes. Hierdoor hoor je dus alles VIA de koptelefoon. Een erg eenvoudige en elegante oplossing voor een bekend probleem.

Niet de goedkoopste, wel een van de beste

Met een adviesprijs van 399 euro is de Sony MDR 1000X niet de goedkoopste headset op de markt, maar er zijn weinig koptelefoons die dit geluid kunnen evenenaren. Over een week ligt de headset dus al in de winkel en wij gaan hem zeker uitgebreid reviewen.

Apple iPhone 5s

‘iOS 12 werkt ook nog op iPhone 5s’ lees verder

iPhone SE (voorloper iPhone SE 2)

We hebben goed en slecht nieuws over de iPhone SE 2 lees verder

iPhone X

iPhone X is winstgevender dan alle Android toestellen bij elkaar lees verder

Oppo A3

Chinese mobiele provider lekt alvast specs Oppo A3 lees verder

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters