Sony MDR-1000X videoreview

Sony probeert met zijn MDR-1000X de wereld ervan te overtuigen dat het een absolute topspeler is op het vlak van headsets met actieve ruisonderdrukking. In deze Sony MDR-1000X videoreview bekijken we in hoeverre dat lukt.

Stilte onderweg

Stilte onderweg. Dat is in het kort wat actieve ruisonderdrukking biedt. Met een aantal microfoons wordt het omgevingsgeluid opgenomen en vervolgens wordt er antigeluid afgespeeld binnen de headset. Handig in bijvoorbeeld de trein of het vliegtuig. Of op kantoor, als je jezelf even wilt afsluiten van je collega’s. Daar is deze Sony extra goed in: in tegenstelling tot de meeste noise cancelling koptelefoons kan de MDR-1000X vrij goed stemmen en andere wat minder voorspelbare geluiden wegfilteren. Daarmee hoopt Sony gevestigde concurrenten als de QuietComfort-lijn van Bose te slim af te zijn.

Slimme functies

Een ander bijzonder aspect aan de MDR-1000X is de veelheid aan slimme functies die hij heeft. Je kunt bijvoorbeeld je hand op de rechter oorschelp leggen om tijdelijk het geluid dat afgespeeld wordt te dimmen en het omgevingsgeluid juist af te spelen op de headset. Bediening gaat via bewegingen over die rechter oorschelp en er zijn verschillende ‘ambient aware’ modi die zorgen dat je toch nog iets van de omgeving kunt horen.

Sony MDR-1000X videoreview

Los van die slimme features is de MDR-1000X natuurlijk primair een high-end koptelefoon. Een draadloze, om precies te zijn. Je kunt deze headset met een kabeltje of via bluetooth verbinden en natuurlijk kun je er ook mee bellen als je wilt. De geluidskwaliteit is bijzonder goed en ook de accu gaat lang mee. Met recht een indrukwekkend apparaat dus. In deze Sony MDR-1000X videoreview vertellen we je er alles over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung superfabriek

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy Note 8 lees verder

Virtuele assistent

Komt Apple binnenkort met een Siri dock voor de iPhone? lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Draadloos opladen niet op tijd klaar voor lancering 2017 iPhones lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung Galaxy Note 8 cases tonen design toestel lees verder

Google Daydream

Google komt met standalone VR headset Google Daydream lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters