Sony MDR-1000X videoreview

Sony probeert met zijn MDR-1000X de wereld ervan te overtuigen dat het een absolute topspeler is op het vlak van headsets met actieve ruisonderdrukking. In deze Sony MDR-1000X videoreview bekijken we in hoeverre dat lukt.

Stilte onderweg

Stilte onderweg. Dat is in het kort wat actieve ruisonderdrukking biedt. Met een aantal microfoons wordt het omgevingsgeluid opgenomen en vervolgens wordt er antigeluid afgespeeld binnen de headset. Handig in bijvoorbeeld de trein of het vliegtuig. Of op kantoor, als je jezelf even wilt afsluiten van je collega’s. Daar is deze Sony extra goed in: in tegenstelling tot de meeste noise cancelling koptelefoons kan de MDR-1000X vrij goed stemmen en andere wat minder voorspelbare geluiden wegfilteren. Daarmee hoopt Sony gevestigde concurrenten als de QuietComfort-lijn van Bose te slim af te zijn.

Slimme functies

Een ander bijzonder aspect aan de MDR-1000X is de veelheid aan slimme functies die hij heeft. Je kunt bijvoorbeeld je hand op de rechter oorschelp leggen om tijdelijk het geluid dat afgespeeld wordt te dimmen en het omgevingsgeluid juist af te spelen op de headset. Bediening gaat via bewegingen over die rechter oorschelp en er zijn verschillende ‘ambient aware’ modi die zorgen dat je toch nog iets van de omgeving kunt horen.

Sony MDR-1000X videoreview

Los van die slimme features is de MDR-1000X natuurlijk primair een high-end koptelefoon. Een draadloze, om precies te zijn. Je kunt deze headset met een kabeltje of via bluetooth verbinden en natuurlijk kun je er ook mee bellen als je wilt. De geluidskwaliteit is bijzonder goed en ook de accu gaat lang mee. Met recht een indrukwekkend apparaat dus. In deze Sony MDR-1000X videoreview vertellen we je er alles over.

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters