Sony Xperia M2 review

De Sony Xperia M2 is een belangrijk toestel van Sony in het middensegment. De smartphone is echter gemaakt volgens het standaard recept in deze klasse en weet zich zodoende weinig te onderscheiden.

Er zijn een aantal punten waar Sony traditioneel sterk is. Design en multimedia zijn daar de belangrijkste van. Dat zijn dan ook twee vlakken waar de Xperia M2 zich wel kan onderscheiden, maar helaas is dat niet voldoende. De smartphone blijft op een aantal vlakken net wat achter bij zijn concurrentie en is verder gewoon een doorsnee middensegmenter.

Het recept van de Xperia M2 is er dan ook eentje die al vaak gebruikt is. Een 8-megapixelcamera, Snapdragon 400-processor, qHD-scherm en LTE ondersteuning. Toestellen als de LG G2 Mini, Huawei Ascend G6 4G en HTC Desire 610 gebruiken eigenlijk precies hetzelfde setje specificaties. Waar de Xperia M2 zich net onderscheidt is het scherm: dat is met 4,8″ iets groter dan bij andere toestellen, hoewel dat verschil weinig uitmaakt in de praktijk.

Leuk is dat er ook een waterdichte versie van de Xperia M2 bestaat: de M2 Aqua. Dat toestel is verder identiek aan zijn wat goedkopere broertje, maar kan dus zonder problemen mee onder de douche.

Het ontwerp van de Xperia M2 is dus een van de punten waar hij zich onderscheidt. De smartphone lijkt nog het meeste op de eerste generatie Xperia Z, met een glas-achtige achterkant en afgeplatte zijkanten. De smartphone is ook precies evengroot als de Xperia Z en dat is meteen een probleempje. De Xperia M2 heeft namelijk wel een kleiner display en is al met al vrij fors voor zijn schermformaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters