Sony Xperia M2 review

De Sony Xperia M2 is een belangrijk toestel van Sony in het middensegment. De smartphone is echter gemaakt volgens het standaard recept in deze klasse en weet zich zodoende weinig te onderscheiden.

Er zijn een aantal punten waar Sony traditioneel sterk is. Design en multimedia zijn daar de belangrijkste van. Dat zijn dan ook twee vlakken waar de Xperia M2 zich wel kan onderscheiden, maar helaas is dat niet voldoende. De smartphone blijft op een aantal vlakken net wat achter bij zijn concurrentie en is verder gewoon een doorsnee middensegmenter.

Het recept van de Xperia M2 is er dan ook eentje die al vaak gebruikt is. Een 8-megapixelcamera, Snapdragon 400-processor, qHD-scherm en LTE ondersteuning. Toestellen als de LG G2 Mini, Huawei Ascend G6 4G en HTC Desire 610 gebruiken eigenlijk precies hetzelfde setje specificaties. Waar de Xperia M2 zich net onderscheidt is het scherm: dat is met 4,8″ iets groter dan bij andere toestellen, hoewel dat verschil weinig uitmaakt in de praktijk.

Leuk is dat er ook een waterdichte versie van de Xperia M2 bestaat: de M2 Aqua. Dat toestel is verder identiek aan zijn wat goedkopere broertje, maar kan dus zonder problemen mee onder de douche.

Het ontwerp van de Xperia M2 is dus een van de punten waar hij zich onderscheidt. De smartphone lijkt nog het meeste op de eerste generatie Xperia Z, met een glas-achtige achterkant en afgeplatte zijkanten. De smartphone is ook precies evengroot als de Xperia Z en dat is meteen een probleempje. De Xperia M2 heeft namelijk wel een kleiner display en is al met al vrij fors voor zijn schermformaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters