Sony Xperia X Compact videoreview

Sony is al een tijdje de enige Androidfabrikant die zijn best doet om compacte en toch geavanceerde smartphones uit te brengen. Dat doet het met de Xperia X Compact nog steeds, maar wel iets anders: hij is wat goedkoper en net niet meer high-end. Toch blijft het de beste compacte Androidsmartphone op de markt. In deze Sony Xperia X Compact videoreview hoor je er alles over.

Geavanceerde midranger

De Xperia X Compact valt in het middensegment van de markt, maar zit wel aan de bovenkant van die prijsklasse. Geen high-end meer dus. Waar de Xperia Z1 Compact, Xperia Z3 Compact en Xperia Z5 Compact nog nagenoeg identieke gekrompen versies van hun grote broer waren, geldt dat voor de Xperia X Compact niet meer. Zijn duidelijk lagere positionering heeft natuurlijk zo zijn voor- en nadelen. Het grootste voordeel is de prijs, die erg netjes is gezien wat de telefoon te bieden heeft. De zwakkere processor – een zeskernige Snapdragon 650-chipset – is mogelijk een nadeel maar het is de vraag hoe dat uitpakt in combinatie met het 4,6-inch HD-scherm en waarschijnlijk wat minder heftige gebruiksscenario van de X Compact. Een duidelijk gemis tegenover zijn voorgangers is de niet-meer-waterdichte behuizing; als je de X Compact in de wc laat vallen of met teveel regen gebruikt heb je pech.

High-end trekjes

Toch heeft de Xperia X Compact ook de nodige high-end trekjes. De smartphone is in essentie een kleinere en wat minder krachtige versie van de Sony Xperia XZ en neemt dan ook een aantal functies van die telefoon over. Zo heeft hij dezelfde ‘camera met drie sensoren’ als de Xperia XZ en biedt hij dezelfde goede muziekmogelijkheden als zijn grote broer. Ook de slimme software en adaptieve oplaadtechniek van Qnovo zijn aanwezig op de kleine topper van Sony. Zeker voor een telefoon van nog geen vierhonderd euro zijn dat nette features.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Microsofr Surface Phone

Opvouwbare Microsoft Surface Phone duikt op: Galaxy S9-killer? lees verder

Video en specificaties Samsung Galaxy A8+ (2018) gelekt lees verder

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S9

Je kunt de Samsung Galaxy S9 opladen met je… kleding? lees verder

Apple iPhone Xc iPhone X

Maak kennis met Apple iPhone Xc concept: goedkopere iPhone met bonte kleuren lees verder

LG signature Edition

LG Signature Edition onthuld: exclusieve smartphone met een twist lees verder

Nieuw onderzoek: 98% namaak-opladers iPhone gevaarlijk lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters