Sony Xperia X videoreview

Eén van de toestellen in de X-lijn van Sony is de Xperia X. Wij hebben de smartphone een lange tijd grondig getest en gaan je er in deze videoreview alles over vertellen.

Sony Xperia X

Als één van de eerste toestellen in zijn nieuwe X-lijn kondigde Sony de Xperia X aan. In tegenstelling tot zijn voorgangers in de Xperia Z-lijn, is de Xperia X niet waterdicht. Voor sommigen zal dit geen groot minpunt zijn, al zien wij het bij All About Phones wel als een stap in de verkeerde richting. Hoewel je waarschijnlijk bijna nooit je smartphone in het water laat vallen, is het hebben van een waterdichte smartphone toch handig. Gewoon zodat je safe zit. Wat de Xperia X wel heeft is een aluminium ontwerp met een glazen paneeltje aan de voorzijde en randjes die gemaakt zijn uit plastic. De plastic randjes zijn een kleine teleurstelling, maar hoe de smartphone voor de rest is ontworpen maakt dit. Achteraan zit er namelijk een prachtig, mat aluminium paneel aangepast aan de kleur Xperia X die je hebt. Door deze aluminium afwerking voelt het toestel lekker stevig in de hand.

Snapdragon 650

Wanneer je, op het moment van schrijven, een Sony Xperia X zou kopen betaal je al makkelijk €445 voor deze smartphone. Dit is zeker niet goedkoop. Daarom vinden we het ook spijtig dat Sony maar een middelmatige Snapdragon 650-hexacore processor in de smartphone heeft gestoken. Deze processor is gekoppeld aan 3GB werkgeheugen en 32GB intern geheugen dat je makkelijk kunt uitbreiden. Gelukkig presteert de Xperia X wel naar behoren, al zul je bij iets zwaardere applicaties wel relatief vlug opmerken dat het toestel niet zo extreem krachtig is. Als je pure kracht wilt kun je dus beter gaan voor een OnePlus 3 of Honor 8, beide zijn eveneens goedkoper dan de Xperia X.

Wat we verder van de Sony Xperia X vinden en of we je deze smartphone zouden aanraden kom je te weten in onderstaande video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters