Sony Xperia X videoreview

Eén van de toestellen in de X-lijn van Sony is de Xperia X. Wij hebben de smartphone een lange tijd grondig getest en gaan je er in deze videoreview alles over vertellen.

Sony Xperia X

Als één van de eerste toestellen in zijn nieuwe X-lijn kondigde Sony de Xperia X aan. In tegenstelling tot zijn voorgangers in de Xperia Z-lijn, is de Xperia X niet waterdicht. Voor sommigen zal dit geen groot minpunt zijn, al zien wij het bij All About Phones wel als een stap in de verkeerde richting. Hoewel je waarschijnlijk bijna nooit je smartphone in het water laat vallen, is het hebben van een waterdichte smartphone toch handig. Gewoon zodat je safe zit. Wat de Xperia X wel heeft is een aluminium ontwerp met een glazen paneeltje aan de voorzijde en randjes die gemaakt zijn uit plastic. De plastic randjes zijn een kleine teleurstelling, maar hoe de smartphone voor de rest is ontworpen maakt dit. Achteraan zit er namelijk een prachtig, mat aluminium paneel aangepast aan de kleur Xperia X die je hebt. Door deze aluminium afwerking voelt het toestel lekker stevig in de hand.

Snapdragon 650

Wanneer je, op het moment van schrijven, een Sony Xperia X zou kopen betaal je al makkelijk €445 voor deze smartphone. Dit is zeker niet goedkoop. Daarom vinden we het ook spijtig dat Sony maar een middelmatige Snapdragon 650-hexacore processor in de smartphone heeft gestoken. Deze processor is gekoppeld aan 3GB werkgeheugen en 32GB intern geheugen dat je makkelijk kunt uitbreiden. Gelukkig presteert de Xperia X wel naar behoren, al zul je bij iets zwaardere applicaties wel relatief vlug opmerken dat het toestel niet zo extreem krachtig is. Als je pure kracht wilt kun je dus beter gaan voor een OnePlus 3 of Honor 8, beide zijn eveneens goedkoper dan de Xperia X.

Wat we verder van de Sony Xperia X vinden en of we je deze smartphone zouden aanraden kom je te weten in onderstaande video.

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters