Sony Xperia X videoreview

Eén van de toestellen in de X-lijn van Sony is de Xperia X. Wij hebben de smartphone een lange tijd grondig getest en gaan je er in deze videoreview alles over vertellen.

Sony Xperia X

Als één van de eerste toestellen in zijn nieuwe X-lijn kondigde Sony de Xperia X aan. In tegenstelling tot zijn voorgangers in de Xperia Z-lijn, is de Xperia X niet waterdicht. Voor sommigen zal dit geen groot minpunt zijn, al zien wij het bij All About Phones wel als een stap in de verkeerde richting. Hoewel je waarschijnlijk bijna nooit je smartphone in het water laat vallen, is het hebben van een waterdichte smartphone toch handig. Gewoon zodat je safe zit. Wat de Xperia X wel heeft is een aluminium ontwerp met een glazen paneeltje aan de voorzijde en randjes die gemaakt zijn uit plastic. De plastic randjes zijn een kleine teleurstelling, maar hoe de smartphone voor de rest is ontworpen maakt dit. Achteraan zit er namelijk een prachtig, mat aluminium paneel aangepast aan de kleur Xperia X die je hebt. Door deze aluminium afwerking voelt het toestel lekker stevig in de hand.

Snapdragon 650

Wanneer je, op het moment van schrijven, een Sony Xperia X zou kopen betaal je al makkelijk €445 voor deze smartphone. Dit is zeker niet goedkoop. Daarom vinden we het ook spijtig dat Sony maar een middelmatige Snapdragon 650-hexacore processor in de smartphone heeft gestoken. Deze processor is gekoppeld aan 3GB werkgeheugen en 32GB intern geheugen dat je makkelijk kunt uitbreiden. Gelukkig presteert de Xperia X wel naar behoren, al zul je bij iets zwaardere applicaties wel relatief vlug opmerken dat het toestel niet zo extreem krachtig is. Als je pure kracht wilt kun je dus beter gaan voor een OnePlus 3 of Honor 8, beide zijn eveneens goedkoper dan de Xperia X.

Wat we verder van de Sony Xperia X vinden en of we je deze smartphone zouden aanraden kom je te weten in onderstaande video.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters