Sony Xperia XA1 hands-on video

De Xperia XA1 is een nieuwe versie van Sony’s midrangetopper. De smartphone werd vorige week tijdens het Mobile World Congress in Barcelona bekendgemaakt en in deze Sony Xperia XA1 hands-on video zullen we je er alles over vertellen.

Kleine schermranden vereisen opoffering

Misschien wel de belangrijkste onderscheidende factor van de Xperia XA1 is dat hij aan de zijkanten erg kleine schermranden heeft. Dat is iets dat in het middensegment nogal ongebruikelijk is, maar er wel erg gaaf uitziet. Als bijkomend voordeel heeft het dat de Xperia XA1 ondanks zijn 5-inch scherm best wel smal is, waardoor hij wat beter in de hand ligt. Toch is het niet alleen maar positief. De schermranden aan de onder- en bovenkant zijn namelijk nog steeds fors waardoor het totale formaat van de Xperia XA1 een beetje tegenvalt. Bovendien heeft Sony vanwege de dunne schermranden aan de zijkant geen vingerafdrukscanner kunnen toevoegen. De telefoon ontgrendelen kan dus alleen met je pincode, patroon of wachtwoord. Tenzij je hem helemaal niet wilt beveiligen natuurlijk.

Fijne software

Een van de voordelen van Sonytelefoons vinden wij altijd de prettige software. Sony blijft dicht bij de standaard van Android, maar voegt wel wat handige extraatjes toe. Dat geldt ook voor de Xperia XA1, die gebaseerd is op Android 7.0 Nougat. Een achtkernige MediaTek Helio P20-processor en 3GB werkgeheugen zorgen ervoor dat het allemaal soepel loopt. Ook de camera van de Xperia XA1 is netjes: die heeft een 23-megapixelresolutie en maakt voor een midrange-toestel mooie plaatjes.

Voldoende te bespreken in deze Sony Xperia XA1 hands-on video dus. Veel kijkplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Nokia 8 onthuld: High-end telefoon met stock Android lees verder

Samsung Galaxy Note 8 render

Specificaties Galaxy Note 8 eindelijk bevestigd lees verder

productielijn iPhone 8

Video laat voor het eerst ooit iPhone 8 productielijn zien lees verder

Prestaties gemeten: Samsung Galaxy Note 8 gaat dik over iPhone 7 heen lees verder

Samsung Galaxy Note 8 teaser

Samsung geeft in teaser subtiele sneer naar Apple lees verder

Moto Z2 familie

Moto Z2 Force heeft ook last van jelly scrolling lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters