Sony Xperia XA2 videoreview

De belangrijkste telefoon van Sony in het middensegment dit jaar is de Sony Xperia XA2. Een telefoon met een nieuw strak ontwerp, typsiche midrange-specificaties en goede multimediafuncties. In deze review bespreken we hem uitgebreid.

Nieuw design

Toen Sony de Xperia XA2 aankondigde blies het vooral hoog van de toren over het nieuwe ontwerp. De Xperia XA2 volledig vernieuwd zijn tegenover eerdere Sonytelefoons en een randloos scherm hebben. Zit beiden wat in, maar het is ook beiden wat overdreven. De telefoon heeft inderdaad een vernieuwd ontwerp met een vingerafdrukscanner aan de achterkant, voorkant die wat gekromd is aan de zijkanten en aluminium achterkant die eveneens wat krom loopt. En het scherm heeft aan de zijkanten nauwelijks randen.

Overall lijkt de XA2 nog steeds wel stevig op zijn voorgangers en die schermranden zijn alleen aan de zijkant erg klein. Boven en onder zijn ze best groot en de beeldverhouding is nog steeds 16:9. Dat is allemaal geen groot probleem, maar komt niet helemaal overeen met wat Sony roept.

Midranger met slimme software

Een ander voordeel van de Xperia XA2 is de software. Die zit overigens bij alle Sonytelefoons goed in elkaar. De Sonyschil bovenop Android 8.0 Oreo is niet heel drastisch aangepast, maar heeft wel wat handige extra’s gekregen. Hij is vooral hier en daar een beetje slimmer geworden.

Los daarvan is de XA2 eigenlijk vooral een vrij doorsnee midranger. Hij kost zo’n €330 en heeft specificaties die precies zo zijn als je mag verwachten voor dat geld. Zo is ‘ie uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 630-chipset, 3GB werkgeheugen en een full HD-scherm. De cameraresolutie is met 23 megapixel erg hoog, maar dat vertaalt zich niet per se naar betere praktijkprestaties.

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters