Sony Xperia XA2 videoreview

De belangrijkste telefoon van Sony in het middensegment dit jaar is de Sony Xperia XA2. Een telefoon met een nieuw strak ontwerp, typsiche midrange-specificaties en goede multimediafuncties. In deze review bespreken we hem uitgebreid.

Nieuw design

Toen Sony de Xperia XA2 aankondigde blies het vooral hoog van de toren over het nieuwe ontwerp. De Xperia XA2 volledig vernieuwd zijn tegenover eerdere Sonytelefoons en een randloos scherm hebben. Zit beiden wat in, maar het is ook beiden wat overdreven. De telefoon heeft inderdaad een vernieuwd ontwerp met een vingerafdrukscanner aan de achterkant, voorkant die wat gekromd is aan de zijkanten en aluminium achterkant die eveneens wat krom loopt. En het scherm heeft aan de zijkanten nauwelijks randen.

Overall lijkt de XA2 nog steeds wel stevig op zijn voorgangers en die schermranden zijn alleen aan de zijkant erg klein. Boven en onder zijn ze best groot en de beeldverhouding is nog steeds 16:9. Dat is allemaal geen groot probleem, maar komt niet helemaal overeen met wat Sony roept.

Midranger met slimme software

Een ander voordeel van de Xperia XA2 is de software. Die zit overigens bij alle Sonytelefoons goed in elkaar. De Sonyschil bovenop Android 8.0 Oreo is niet heel drastisch aangepast, maar heeft wel wat handige extra’s gekregen. Hij is vooral hier en daar een beetje slimmer geworden.

Los daarvan is de XA2 eigenlijk vooral een vrij doorsnee midranger. Hij kost zo’n €330 en heeft specificaties die precies zo zijn als je mag verwachten voor dat geld. Zo is ‘ie uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 630-chipset, 3GB werkgeheugen en een full HD-scherm. De cameraresolutie is met 23 megapixel erg hoog, maar dat vertaalt zich niet per se naar betere praktijkprestaties.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters