Sony Xperia XA2 videoreview

De belangrijkste telefoon van Sony in het middensegment dit jaar is de Sony Xperia XA2. Een telefoon met een nieuw strak ontwerp, typsiche midrange-specificaties en goede multimediafuncties. In deze review bespreken we hem uitgebreid.

Nieuw design

Toen Sony de Xperia XA2 aankondigde blies het vooral hoog van de toren over het nieuwe ontwerp. De Xperia XA2 volledig vernieuwd zijn tegenover eerdere Sonytelefoons en een randloos scherm hebben. Zit beiden wat in, maar het is ook beiden wat overdreven. De telefoon heeft inderdaad een vernieuwd ontwerp met een vingerafdrukscanner aan de achterkant, voorkant die wat gekromd is aan de zijkanten en aluminium achterkant die eveneens wat krom loopt. En het scherm heeft aan de zijkanten nauwelijks randen.

Overall lijkt de XA2 nog steeds wel stevig op zijn voorgangers en die schermranden zijn alleen aan de zijkant erg klein. Boven en onder zijn ze best groot en de beeldverhouding is nog steeds 16:9. Dat is allemaal geen groot probleem, maar komt niet helemaal overeen met wat Sony roept.

Midranger met slimme software

Een ander voordeel van de Xperia XA2 is de software. Die zit overigens bij alle Sonytelefoons goed in elkaar. De Sonyschil bovenop Android 8.0 Oreo is niet heel drastisch aangepast, maar heeft wel wat handige extra’s gekregen. Hij is vooral hier en daar een beetje slimmer geworden.

Los daarvan is de XA2 eigenlijk vooral een vrij doorsnee midranger. Hij kost zo’n €330 en heeft specificaties die precies zo zijn als je mag verwachten voor dat geld. Zo is ‘ie uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 630-chipset, 3GB werkgeheugen en een full HD-scherm. De cameraresolutie is met 23 megapixel erg hoog, maar dat vertaalt zich niet per se naar betere praktijkprestaties.

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters