Sony Xperia XZ hands-on

Na de persconferentie van Sony hebben wij de kans gekregen om de Sony Xperia XZ te bekijken. Onze mening kun je zien in de hands-on video.

Specificaties

De net aangekondigde Xperia XZ heeft net als zijn broer, de Xperia X Performance, een Snapdragon 820 onder de motorkap zitten. Samen met 3GB aan werkgeheugen heeft het een positieve eerste indruk bij ons te pakken. Ook heeft het toestel 32GB aan opslaggeheugen, wat uit te breiden is met een micro sd-kaartje. Het toestel is stof- en spatwaterdicht, en heeft het een vingerprintscanner.

Camera

De camera was een groot topic van de presentatie van de Sony Xpreria XZ. De camera zelf is ongewijzigd gebleven, hoewel er twee nieuwe sensoren in in de smartphone verwerkt zitten. Dit gaat om de zogenoemde Laser Autofocus, waarbij er een infrarood-sensor ingebouwd zit om zo de afstand in te schatten tussen toestel en object. De andere sensor is een RGBC-IR sensor. Dit zorgt er voor dat de camera betere prestaties zou krijgen op het gebied van witbalans.

Software

Ook de software is licht veranderd. Dit zou ‘slimme software’ moeten worden, waarbij je moet denken aan persoonlijke tips of herinneringen op de telefoon. Dit kan bijvoorbeeld veelgebruikte apps zijn die aan jou voorgesteld worden. Hierbij zou de telefoon jouw dagelijks leven makkelijker maken.

Xperia X Compact

Naast het nieuwe vlaggenschip, de Sony Xperia XZ, heeft Sony ook een andere smartphone aangekondigd. Dit toestel heeft iets mindere specificaties dan de Xperia XZ, maar mag er ook zeker zijn. Het toestel heeft een plastic behuizing, waarbij de XZ een aluminium achterkant heeft, met plastic randen. Ook is de Xperia X Compact niet stof- en spatwaterdicht, waarbij zijn grotere broer dit wel is. De X Compact is bedoeld voor gebruikers die een kleiner scherm willen, omdat de telefoon een 4,6-inch full hd-scherm heeft, met toch prima specificaties. Dit is dus bij de Xperia X Compact het geval. Hoef je nou niet per se een kleiner scherm, dan kan je kiezen voor de 5,2-inch telefoon van Sony.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters