Sony Xperia XZ hands-on

Na de persconferentie van Sony hebben wij de kans gekregen om de Sony Xperia XZ te bekijken. Onze mening kun je zien in de hands-on video.

Specificaties

De net aangekondigde Xperia XZ heeft net als zijn broer, de Xperia X Performance, een Snapdragon 820 onder de motorkap zitten. Samen met 3GB aan werkgeheugen heeft het een positieve eerste indruk bij ons te pakken. Ook heeft het toestel 32GB aan opslaggeheugen, wat uit te breiden is met een micro sd-kaartje. Het toestel is stof- en spatwaterdicht, en heeft het een vingerprintscanner.

Camera

De camera was een groot topic van de presentatie van de Sony Xpreria XZ. De camera zelf is ongewijzigd gebleven, hoewel er twee nieuwe sensoren in in de smartphone verwerkt zitten. Dit gaat om de zogenoemde Laser Autofocus, waarbij er een infrarood-sensor ingebouwd zit om zo de afstand in te schatten tussen toestel en object. De andere sensor is een RGBC-IR sensor. Dit zorgt er voor dat de camera betere prestaties zou krijgen op het gebied van witbalans.

Software

Ook de software is licht veranderd. Dit zou ‘slimme software’ moeten worden, waarbij je moet denken aan persoonlijke tips of herinneringen op de telefoon. Dit kan bijvoorbeeld veelgebruikte apps zijn die aan jou voorgesteld worden. Hierbij zou de telefoon jouw dagelijks leven makkelijker maken.

Xperia X Compact

Naast het nieuwe vlaggenschip, de Sony Xperia XZ, heeft Sony ook een andere smartphone aangekondigd. Dit toestel heeft iets mindere specificaties dan de Xperia XZ, maar mag er ook zeker zijn. Het toestel heeft een plastic behuizing, waarbij de XZ een aluminium achterkant heeft, met plastic randen. Ook is de Xperia X Compact niet stof- en spatwaterdicht, waarbij zijn grotere broer dit wel is. De X Compact is bedoeld voor gebruikers die een kleiner scherm willen, omdat de telefoon een 4,6-inch full hd-scherm heeft, met toch prima specificaties. Dit is dus bij de Xperia X Compact het geval. Hoef je nou niet per se een kleiner scherm, dan kan je kiezen voor de 5,2-inch telefoon van Sony.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters