Sony Xperia XZ Premium videoreview

De Sony Xperia XZ Premium is de topsmartphone van Sony en pakt het net wat anders aan dan de meeste toestellen. In deze Sony Xperia XZ Premium videoreview bekijken we of de telefoon de moeite waard is.

Motion Eye

Twee van de unieke functies van het toestel gaan schuil onder de naam Motion Eye. De belangrijkste: super slow-motion filmen. Daarmee kun je beelden in 960 frames per seconden opnemen, voor een vertraging van 32 keer. En dat levert leuke filmpjes op, zoals deze video die we samen met Sony in Portugal schoten.

Een ander uniek onderdeel van de camera is predictive capture. Daarmee maakt de telefoon als er veel beweging in het beeld zit niet 1, maar 4 foto’s. Minder kans dat je precies het goede moment mist, dus. Die camera zelf is trouwens een 19-megapixelcamera die nette resultaten neerzet.

Bekende specificaties, bijzonder scherm

De specificaties van de Xperia XZ Premium zijn redelijk bekend voor een high-endsmartphone van dit jaar. Het toestel heeft bijvoorbeeld een waterdichte behuizing, een Qualcomm Snapdragon 835-chipset en 4GB werkgeheugen. Het enige dat niet bekend is, is het scherm.

De Sony Xperia XZ Premium heeft namelijk als eerste en enige smartphone ooit een 4K HDR-display. Dat betekent dat hij haarscherpe beelden met een groot kleurenpallet kan weergeven. Dat betekent extra mooi films kijken op je smartphone. Mits die beschikbaar zijn trouwens, want de keuze aan 4K HDR-content is nog een beetje beperkt. Netflix is een van de weinige diensten waarmee je de volle potentie van dit scherm kan benutten en daarvoor heb je ook nog een premium account nodig.

Benieuwd naar ons volledige oordeel over de Xperia XZ Premium? Bekijk dan snel de video, of check onze geschreven Sony Xperia XZ Premium review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters