Sony Xperia XZ Premium videoreview

De Sony Xperia XZ Premium is de topsmartphone van Sony en pakt het net wat anders aan dan de meeste toestellen. In deze Sony Xperia XZ Premium videoreview bekijken we of de telefoon de moeite waard is.

Motion Eye

Twee van de unieke functies van het toestel gaan schuil onder de naam Motion Eye. De belangrijkste: super slow-motion filmen. Daarmee kun je beelden in 960 frames per seconden opnemen, voor een vertraging van 32 keer. En dat levert leuke filmpjes op, zoals deze video die we samen met Sony in Portugal schoten.

Een ander uniek onderdeel van de camera is predictive capture. Daarmee maakt de telefoon als er veel beweging in het beeld zit niet 1, maar 4 foto’s. Minder kans dat je precies het goede moment mist, dus. Die camera zelf is trouwens een 19-megapixelcamera die nette resultaten neerzet.

Bekende specificaties, bijzonder scherm

De specificaties van de Xperia XZ Premium zijn redelijk bekend voor een high-endsmartphone van dit jaar. Het toestel heeft bijvoorbeeld een waterdichte behuizing, een Qualcomm Snapdragon 835-chipset en 4GB werkgeheugen. Het enige dat niet bekend is, is het scherm.

De Sony Xperia XZ Premium heeft namelijk als eerste en enige smartphone ooit een 4K HDR-display. Dat betekent dat hij haarscherpe beelden met een groot kleurenpallet kan weergeven. Dat betekent extra mooi films kijken op je smartphone. Mits die beschikbaar zijn trouwens, want de keuze aan 4K HDR-content is nog een beetje beperkt. Netflix is een van de weinige diensten waarmee je de volle potentie van dit scherm kan benutten en daarvoor heb je ook nog een premium account nodig.

Benieuwd naar ons volledige oordeel over de Xperia XZ Premium? Bekijk dan snel de video, of check onze geschreven Sony Xperia XZ Premium review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy S9 Plus

Gelekte renders Samsung Galaxy S9 tonen uiteindelijke toestel lees verder

Maak kennis met de Samsung Galaxy Note 8: Star Wars Edition lees verder

Apple iPhone X vs OnePlus 5T

OnePlus 5T vs. Apple iPhone X snelheidstest: duurder is niet altijd beter! lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Leaker lekt geheime wapen Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone X gebruikers ontdekken nu pas verborgen feature Face ID lees verder

Huawei Nova 3

Foto’s Huawei Nova 3 gelekt: dubbele camera en meer! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters