Sony Xperia XZ Premium videoreview

De Sony Xperia XZ Premium is de topsmartphone van Sony en pakt het net wat anders aan dan de meeste toestellen. In deze Sony Xperia XZ Premium videoreview bekijken we of de telefoon de moeite waard is.

Motion Eye

Twee van de unieke functies van het toestel gaan schuil onder de naam Motion Eye. De belangrijkste: super slow-motion filmen. Daarmee kun je beelden in 960 frames per seconden opnemen, voor een vertraging van 32 keer. En dat levert leuke filmpjes op, zoals deze video die we samen met Sony in Portugal schoten.

Een ander uniek onderdeel van de camera is predictive capture. Daarmee maakt de telefoon als er veel beweging in het beeld zit niet 1, maar 4 foto’s. Minder kans dat je precies het goede moment mist, dus. Die camera zelf is trouwens een 19-megapixelcamera die nette resultaten neerzet.

Bekende specificaties, bijzonder scherm

De specificaties van de Xperia XZ Premium zijn redelijk bekend voor een high-endsmartphone van dit jaar. Het toestel heeft bijvoorbeeld een waterdichte behuizing, een Qualcomm Snapdragon 835-chipset en 4GB werkgeheugen. Het enige dat niet bekend is, is het scherm.

De Sony Xperia XZ Premium heeft namelijk als eerste en enige smartphone ooit een 4K HDR-display. Dat betekent dat hij haarscherpe beelden met een groot kleurenpallet kan weergeven. Dat betekent extra mooi films kijken op je smartphone. Mits die beschikbaar zijn trouwens, want de keuze aan 4K HDR-content is nog een beetje beperkt. Netflix is een van de weinige diensten waarmee je de volle potentie van dit scherm kan benutten en daarvoor heb je ook nog een premium account nodig.

Benieuwd naar ons volledige oordeel over de Xperia XZ Premium? Bekijk dan snel de video, of check onze geschreven Sony Xperia XZ Premium review.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters