Sony Xperia XZ1 Compact videopreview

Na een uitstapje naar het middensegment, is Sony’s Compact-lijn weer terug in de topklasse. Dat betekent dat de Sony Xperia XZ1 Compact een klein toestel met topspecificaties is. In deze Sony Xperia XZ1 Compact preview checken we of hij de moeite waard is.

Compact en toch goed

Al sinds de Xperia Z1 Compact uit 2014 staat Sony bekend om zijn compacte high-endtelefoons. Sinds dat moment zijn high-endtelefoons alleen maar groter geworden, en vult de Sony Compact-lijn een steeds belangrijker wordende nice. Ondanks zijn schermformaat van ‘slechts’ 4,6 inch doet de XZ1 Compact qua specificaties nauwelijks onder voor andere high-endtelefoons. Dat betekent dat de smartphone een Snapdragon 835-chipset, 4GB werkgeheugen en een geavanceerde camera heeft. Ook is hij waterdicht en voorzien van een mooi ontwerp.

XZ-lijn compleet

Met de toevoeging van de Xperia XZ1 Compact is de XZ-lijn voor 2017 compleet. Bovenaan de lijn staat de Xperia XZ Premium, met een 5,5 inch groot 4K HDR-scherm. De Xperia XZ1 is iets kleiner met zijn 5,2-inch full HD-scherm, dat ook HDR-ondersteuning biedt. De Compact is het goedkoopste en kleinste toestel in de lijn. Dat betekent wel dat het scherm de HDR-ondersteuning moet inleveren en een wat lagere 720p-resolutie heeft.

In deze Sony Xperia XZ1 Compact preview richten we onze pijlen op het kleinste toestel in de lijn. De Sony Xperia XZ Premium hebben we al volledig gereviewd, die review kun je hier vinden. Voor meer informatie over de Sony Xperia XZ1 kun je terecht in onze preview, waarnaar hieronder een link staat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9

Maakt iPhone X nu al korte metten met Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X met Intel en Qualcomm modem

Niet elke iPhone X is even snel: heb jij de snellere hardware? lees verder

ETQ Amsterdam

Bekijk de OnePlus 5T live in de speciale Amsterdamse pop-up store lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters