Sony Xperia XZ1 Compact videoreview

Sony heeft al jaren een monopolie op compacte high-endsmartphones. Na vorig jaar een beetje gas terug genomen te hebben, is de fabrikant nu weer helemaal terug met een échte compacte topper. De Xperia XZ1 Compact is bijna een op een een kleine versie van Sony’s topsmartphone. In deze Sony Xperia XZ1 Compact review vertellen we je alles over het toestel.

Klein broertje

Je kunt de Sony Xperia XZ1 Compact simpelweg zien als klein broertje van de Xperia XZ1, die op zijn beurt weer een soort klein broertje is van de Xperia XZ Premium. Zo heeft Sony een high-endlijn die het hele spectrum beslaat qua formaat: 4,6 inch, 5,2 inch en 5,5 inch.

In de basis is de Sony Xperia XZ1 Compact dus op en top high-end. Hij heeft een Snapdragon 835-chipset gekoppeld aan 4GB werkgeheugen, de bekende Sony-interface en de Motion Eye-camera die Sony eerder dit jaar introduceerde. Alleen het scherm blijft iets achter: dat heeft een vrij lage 720p-resolutie. Geen drama vanwege het kleine formaat, maar ook niet zo indrukwekkend als je van een topsmartphone zou verwachten.

Unieke extra’s

De Xperia XZ1 Compact heeft een tweetal unieke extra’s. Allereerst de camera: die komt regelrecht uit de Xperia XZ Premium. Dat betekent dat hij super slow-motion video’s kunt maken, die 32 keer vertraagd zijn. Actiefoto’s maak je eenvoudiger vanwege de predictive capture-functie, waarmee de telefoon automatisch een aantal foto’s maakt. Daarvan kun je achteraf de beste selecteren.

De andere unieke extra is de 3D-scanner. Met die app kun je eenvoudig 3D-scans maken van bijvoorbeeld je hoofd of je eten. Wie toegang heeft tot een 3D-printer kan vervolgens heel eenvoudig een modelletje van zichzelf of zijn favoriete gerecht uitprinten. Niet heel nuttig, wel heel tof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters