Sony Xperia XZ1 Compact vs Huawei P10 review

High-end smartphones worden steeds groter en over het algemeen ook steeds prijziger. Toch zijn er ook toestellen die niet al te groot zijn en je voor minder dan €500 kunt kopen. Specifiek hebben we het dan over de Huawei P10 en de Sony Xperia XZ1 Compact. In deze video leggen we ze naast elkaar.

Verschillend formaat

Hoewel beide toestellen voor high-endbegrippen compact zijn, verschilt het formaat nogal. De Sony Xperia XZ1 Compact is, zoals de naam doet vermoeden, echt compact. Met zijn 4,6-inch scherm is het de kleinste high-endtelefoon die je op het moment kunt krijgen. De Huawei P10 heeft een 5,1-inch scherm en is dus een stukje groter. Toch is hij nog steeds duidelijk kleiner dan de meeste high-endsmartphones, die vaak een schermformaat van minimaal 5,5 inch hebben.

Leuke extra’s

Verder is het vooral de Sony die zich onderscheidt met leuke extra’s. Zo kan de Sony Xperia XZ1 Compact 3D-scans maken en heeft hij een super slow-motion-camera. De Huawei P10 is wat dat betreft wat meer behouden.

Daar tegenover staat dat hij wat goedkoper is en dat het scherm en de camera wat beter zijn. De Sony wint het op zijn beurt weer met zijn grotere batterij en schone en moderne software.

Uiteindelijk hebben zowel de Sony Xperia XZ1 Compact als de Huawei P10 dus hun sterke punten. In deze video lopen we al die punten langs, zodat jij kunt beslissen welk toestel beter is voor jou.

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters