Sony Xperia XZ1 Compact vs Huawei P10 review

High-end smartphones worden steeds groter en over het algemeen ook steeds prijziger. Toch zijn er ook toestellen die niet al te groot zijn en je voor minder dan €500 kunt kopen. Specifiek hebben we het dan over de Huawei P10 en de Sony Xperia XZ1 Compact. In deze video leggen we ze naast elkaar.

Verschillend formaat

Hoewel beide toestellen voor high-endbegrippen compact zijn, verschilt het formaat nogal. De Sony Xperia XZ1 Compact is, zoals de naam doet vermoeden, echt compact. Met zijn 4,6-inch scherm is het de kleinste high-endtelefoon die je op het moment kunt krijgen. De Huawei P10 heeft een 5,1-inch scherm en is dus een stukje groter. Toch is hij nog steeds duidelijk kleiner dan de meeste high-endsmartphones, die vaak een schermformaat van minimaal 5,5 inch hebben.

Leuke extra’s

Verder is het vooral de Sony die zich onderscheidt met leuke extra’s. Zo kan de Sony Xperia XZ1 Compact 3D-scans maken en heeft hij een super slow-motion-camera. De Huawei P10 is wat dat betreft wat meer behouden.

Daar tegenover staat dat hij wat goedkoper is en dat het scherm en de camera wat beter zijn. De Sony wint het op zijn beurt weer met zijn grotere batterij en schone en moderne software.

Uiteindelijk hebben zowel de Sony Xperia XZ1 Compact als de Huawei P10 dus hun sterke punten. In deze video lopen we al die punten langs, zodat jij kunt beslissen welk toestel beter is voor jou.

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters