Sony Xperia XZ1 videopreview

Sony breidde zijn top-smartphonelijn tijdens de IFA uit met twee nieuwe toestellen. De Xperia XZ1 is daarvan verreweg de belangrijkste. In deze Sony Xperia XZ1 preview vertellen we je alles over het toestel.

Klein broertje

Je kunt de Sony Xperia XZ1 eigenlijk zien als klein broertje van de Xperia XZ Premium, die we onlangs reviewden. Het 5,5-inch 4K-scherm heeft plaats gemaakt voor een wat kleiner en bescheidener 5,2-inch full HD-scherm. Het HDR-sausje van het scherm is overigens wel gebleven, dus helemaal bescheiden is hij ook niet.

In de basis is de Sony Xperia XZ1 verder hetzelfde gebleven. Hij heeft een Snapdragon 835-chipset gekoppeld aan 4GB werkgeheugen, de bekende Sony-interface en de Motion Eye-camera die Sony eerder dit jaar introduceerde. Een leuke primeur is dat de Xperia XZ1 als eerste smartphone op Android 8.0 Oreo draait.

Uitgebreide camera

De 19-megapixelcamera van de Sony Xperia XZ1 komt dus regelrecht uit de Xperia XZ Premium. Dat betekent dat hij een aantal leuke extra functies gekregen heeft. Met super slow-motion kun je videobeelden 32 keer vertragen, wat voor indrukwekkende filmpjes zorgt. Actiefoto’s maak je eenvoudiger vanwege de predictive capture-functie, waarmee de telefoon automatisch vier foto’s maakt. Daarvan kun je achteraf de beste selecteren.

Nieuw is dat je de camera ook kunt gebruiken om 3D-scans te maken. Dat kan van objecten, maar bijvoorbeeld ook van je eigen hoofd. Wie toegang heeft tot een 3D-printer kan vervolgens heel eenvoudig een modelletje van zichzelf of zijn favoriete gerecht uitprinten. Niet heel nuttig, wel heel tof.

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters