Sony Xperia XZ1 videopreview

Sony breidde zijn top-smartphonelijn tijdens de IFA uit met twee nieuwe toestellen. De Xperia XZ1 is daarvan verreweg de belangrijkste. In deze Sony Xperia XZ1 preview vertellen we je alles over het toestel.

Klein broertje

Je kunt de Sony Xperia XZ1 eigenlijk zien als klein broertje van de Xperia XZ Premium, die we onlangs reviewden. Het 5,5-inch 4K-scherm heeft plaats gemaakt voor een wat kleiner en bescheidener 5,2-inch full HD-scherm. Het HDR-sausje van het scherm is overigens wel gebleven, dus helemaal bescheiden is hij ook niet.

In de basis is de Sony Xperia XZ1 verder hetzelfde gebleven. Hij heeft een Snapdragon 835-chipset gekoppeld aan 4GB werkgeheugen, de bekende Sony-interface en de Motion Eye-camera die Sony eerder dit jaar introduceerde. Een leuke primeur is dat de Xperia XZ1 als eerste smartphone op Android 8.0 Oreo draait.

Uitgebreide camera

De 19-megapixelcamera van de Sony Xperia XZ1 komt dus regelrecht uit de Xperia XZ Premium. Dat betekent dat hij een aantal leuke extra functies gekregen heeft. Met super slow-motion kun je videobeelden 32 keer vertragen, wat voor indrukwekkende filmpjes zorgt. Actiefoto’s maak je eenvoudiger vanwege de predictive capture-functie, waarmee de telefoon automatisch vier foto’s maakt. Daarvan kun je achteraf de beste selecteren.

Nieuw is dat je de camera ook kunt gebruiken om 3D-scans te maken. Dat kan van objecten, maar bijvoorbeeld ook van je eigen hoofd. Wie toegang heeft tot een 3D-printer kan vervolgens heel eenvoudig een modelletje van zichzelf of zijn favoriete gerecht uitprinten. Niet heel nuttig, wel heel tof.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters