Sony Xperia XZ2 Compact videopreview

Sony heeft een nieuwe topsmartphone, en zet daarmee een belangrijke stap in de toekomst. Die topsmartphone heeft meteen een klein broertje gekregen. In deze Sony Xperia XZ2 Compact preview bespreken we het kleintje uit de familie.

Compact-lijn geüpdatet

Traditioneel kreeg Sony’s Compact-lijn maar een nieuw toestel per jaar. Gezien de Xperia XZ1 Compact pas een half jaar oud is, kwam de Xperia XZ2 Compact als een kleine verrassing. In de positieve zin. Sony heeft het schermformaat omhoog gebracht naar 5 inch zonder het toestel significant te vergroten en heeft daarmee een mooie nieuwe troef in handen.

De Xperia XZ2 Compact is behalve het schermformaat bijna gelijk aan de Xperia XZ2; het nieuwe vlaggenschip van Sony. Alleen draadloos opladen mist en hij heeft geen Dynamic Vibration System, maar grote problemen zijn dat niet.

Modern ontwerp

Dat betekent dat het grootste speerpunt van de Xperia XZ2 Compact het modernere ontwerp is. Met zijn 18:9-scherm en relatief kleine randen is de telefoon weer aardig up-to-date. Door de plastic achterkant komt hij wel net wat minder modern over dan de Xperia XZ2. De vingerafdrukscanner is naar de achterkant verplaatst en natuurlijk is het toestel weer waterdicht. Alleen gezichtsherkenning en het eerder genoemde draadloos opladen ontbreken helaas.

De specificaties van de Xperia XZ2 Compact zijn natuurlijk ook wat beter dan die van zijn voorganger. De Compact-lijn heeft éindelijk een full HD-scherm gekregen. Een full HD+ scherm, om precies te zijn. De telefoon wordt aangedreven door een Snapdragon 845-chip en heeft 4GB werkgeheugen. Nieuw is dat hij ook als dualsimvariant verkrijgbaar is in Nederland.

De Sony Xperia XZ2 Compact zal €599 gaan kosten. In deze video bespreken we uitgebreid of hij dat waard is.

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters