Sony Xperia XZ2 Compact videopreview

Sony heeft een nieuwe topsmartphone, en zet daarmee een belangrijke stap in de toekomst. Die topsmartphone heeft meteen een klein broertje gekregen. In deze Sony Xperia XZ2 Compact preview bespreken we het kleintje uit de familie.

Compact-lijn geüpdatet

Traditioneel kreeg Sony’s Compact-lijn maar een nieuw toestel per jaar. Gezien de Xperia XZ1 Compact pas een half jaar oud is, kwam de Xperia XZ2 Compact als een kleine verrassing. In de positieve zin. Sony heeft het schermformaat omhoog gebracht naar 5 inch zonder het toestel significant te vergroten en heeft daarmee een mooie nieuwe troef in handen.

De Xperia XZ2 Compact is behalve het schermformaat bijna gelijk aan de Xperia XZ2; het nieuwe vlaggenschip van Sony. Alleen draadloos opladen mist en hij heeft geen Dynamic Vibration System, maar grote problemen zijn dat niet.

Modern ontwerp

Dat betekent dat het grootste speerpunt van de Xperia XZ2 Compact het modernere ontwerp is. Met zijn 18:9-scherm en relatief kleine randen is de telefoon weer aardig up-to-date. Door de plastic achterkant komt hij wel net wat minder modern over dan de Xperia XZ2. De vingerafdrukscanner is naar de achterkant verplaatst en natuurlijk is het toestel weer waterdicht. Alleen gezichtsherkenning en het eerder genoemde draadloos opladen ontbreken helaas.

De specificaties van de Xperia XZ2 Compact zijn natuurlijk ook wat beter dan die van zijn voorganger. De Compact-lijn heeft éindelijk een full HD-scherm gekregen. Een full HD+ scherm, om precies te zijn. De telefoon wordt aangedreven door een Snapdragon 845-chip en heeft 4GB werkgeheugen. Nieuw is dat hij ook als dualsimvariant verkrijgbaar is in Nederland.

De Sony Xperia XZ2 Compact zal €599 gaan kosten. In deze video bespreken we uitgebreid of hij dat waard is.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters