Sony Xperia XZ2 Compact videoreview

Grote smartphones. Voor sommige mensen kan een scherm niet groot genoeg zijn; anderen vinden zo’n grote telefoon maar onhandig. Voor mensen die in die laatste categorie vallen is er de Sony Xperia XZ2 Compact. Een high-endsmartphone in een vrij kleine behuizing.

Klein broertje

De Sony Xperia XZ2 Compact is het kleine broertje van Sony’s echte topsmartphone van dit moment: de Xperia XZ2. Die heeft een paar kleine functionele voordelen, maar het is allemaal redelijk verwaarloosbaar. De Xperia XZ2 Compact is dus een klein broertje qua formaat, maar kwalitatief zeker niet.

Dat betekent meteen dat de Xperia XZ2 Compact eigenlijk de enige kleine high-endsmartphone van het moment is. De Apple iPhone 8 komt daar met zijn 4,7-inch scherm ook in de buurt, maar is vanwege zijn grote schermranden duidelijk groter dan de XZ2 Compact. Best netjes van de Sony, want die heeft met zijn 5 inch ook nog eens een groter scherm.

Motion Eye

Een van de grote blikvangers van de XZ2 Compact is volgens Sony de zogenaamde Motion Eye-camera. Een 19-megapixelcamera die een aantal handige trucjes geleerd heeft. Super slow-motion filmen en foto’s voorspellen als het onderwerp beweegt bijvoorbeeld. Maar het echte nieuws zit eigenlijk in de kwaliteit van de camera.

Sony staat nou niet bepaald bekend om zijn goede smartphonecamera’s. Dat is met de Xperia XZ2-serie niet opeens veranderd, maar de achterstand is wel grotendeels ingelopen. Vooral in het donker scoort de XZ2 Compact nog wat minder, maar ook in die situatie zijn de foto’s nu zeker bruikbaar. Goed werk van Sony dus.

In de onderstaande Sony Xperia XZ2 Compact videoreview hoor je natuurlijk meer over die camera en hebben we een aantal testfoto’s voor je klaarstaan. Bovendien praten we je bij over alle andere sterke en zwakke punten van de Xperia XZ2 Compact.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters