Sony Xperia XZ2 videoreview

Sony heeft een nieuwe topsmartphone, en zet daarmee een belangrijke stap in de toekomst. Het oude ontwerp is de laan uit gestuurd en de Sony Xperia XZ2 heeft een modernere behuizing gekregen. Of het toestel ook los daarvan indruk maakt zie je in deze Sony Xperia XZ2 videoreview.

Voor ieder wat wils

Hoewel de Sony Xperia XZ2 het huidige vlaggenschip is van Sony, staat zijn opvolger alweer klaar in de vorm van de Xperia XZ2 Premium. Die heeft een 4K-scherm en dubbele camera als belangrijke upgrades, maar heeft los daarvan veel weg van de ‘gewone’ XZ2. Bovendien heeft Sony nog de Xperia XZ2 Compact in de aanbieding, een kleine versie van Sony’s topper.

Modern ontwerp

Behalve de gebruikelijke update in de specificaties is de grootste verandering van de Sony Xperia XZ2 zijn ontwerp. Met zijn grote 18:9-scherm, relatief kleine randen en glazen voor- en achterkant is de telefoon weer helemaal up-to-date. De vingerafdrukscanner is naar de achterkant verplaatst, draadloos laden is van de partij en natuurlijk is het toestel waterdicht. Gezichtsherkenning heeft ‘ie helaas niet, net als een audiojack.

Op multimediavlak heeft Sony ook het een en ander aangepast. De stereospeakers aan de voorkant zijn wat luider en beter geworden en het toestel kan nu meetrillen met een video. Die fysieke prikkels trekken je meer in het beeld, maar het systeem heeft nog wel wat fine-tuning nodig. De camera is op papier bijna hetzelfde, maar heeft in de praktijk grote sprongen gemaakt. Super slow-motion filmen kan nu in full HD, maar nog veel belangrijker is dat de fotokwaliteit stevig vooruit is gegaan.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters