Sony Xperia Z preview

De Sony Xperia Z is sinds deze week verkrijgbaar in Nederland. Wij hebben deze Full HD-smartphone van Sony inmiddels binnen gekregen op de redactie voor een uitgebreide test. In deze preview van de Xperia Z vertellen we je alvast onze eerste ervaring met het toestel.

Sony heeft in 2012 flink aan de weg getimmerd maar sinds de introductie van de Xperia X10 wist de fabrikant steeds niet haar grote concurrenten bij te benen. Over het algemeen was er weinig mis met de smartphones van Sony, maar ze liepen steeds net een stapje achter met de concurrenten. Daar waar de concurrentie al op quadcores over ging zat Sony nog op dualcore’s en ook het ram en de schermen bleven veelal steken. Voor 2013 gaat Sony dat eens flink anders doen en de Xperia Z is de eerste smartphone in dit nieuwe offensief.

Wij gaan de komende weken de Xperia Z uitgebreid testen voor een review en een video review. In deze preview kun je alvast onze eerste mening zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Jordi. -

  Ik denk dat de krassen in de screen protector zitten en niet in het glas zelf. Sony doet er vanaf de fabriek een screen protector op die helaas snel krast.

  1. martijnte -

   inderdaad zie het nu naar dat ik het van jou gelezen heb. Dat er een screen protector op zit. Neem dat het geen kwaad kan die te verwijderen.

   1. Dominick -

    Sony noemt het zelf een 'shatterproof sheet', het idee is dus dat het glas niet alle kanten op vliegt mocht het breken, maar lekker onder dat plastic blijft zitten. Daarnaast schijnt het Sonylogo op de voorkant op die screenprotector te zitten. Kan verder inderdaad geen kwaad om hem eraf te halen. Ervaring leert wel dat het lastig is. Heb het ooit bij een Xperia active gedaan, dat viel niet mee. Overigens heb ik daarna geen krasje meer gezien, die screenprotector zat echt onder. Ik snap ook niet waarom Sony het zo doet.

  1. Paul K -

   Accu duur is belabberd. Kan er geen dag mee doorkomen en check overdag alleen de mail en paar keer social media. Bellen af en toe.
   Valt mij tegen.
   Update van Sony uit zou welkom zijn.

   1. Dominick -

    Heb je wel de Stamina Modus aan staan? Met die aan gaat hij hier zo lang ik hem niet gebruik wel aardig lang mee. Zodra je hem gaat gebruiken is hij inderdaad zo leeg.

  2. bartvuijk -

   Accuduur valt mij nogal tegen. Screenprotector zit alleen aan de voorkant, niet aan de achterkant. Belkwaliteit is prima, maar niet bijzonder. Scherm is subliem.

   1. Dominick -

    Hij zit ook aan de achterkant hoor. Dat is vooral rond de microfoon goed te zien.

   2. bartvuijk -

    Oh verrek, je hebt gelijk. Kunstig gedaan zeg, als ik zelf een velletje op een telefoon plak krijg ik altijd luchtbellen. Maar inderdaad krijg je zo wel snel krasjes in dat plastic velletje.

    Die stamina mode heb ik nog niet geprobeerd. Zag de geschatte standbytijd stijgen van twee naar vijf dagen toen ik dat aanzette. Toch eens ff kijken of dat gaat lukken 😉

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters