Sony Xperia Z2 vs Sony Xperia Z1 review

De Sony Xperia Z2 lijkt op papier slechts een geringe upgrade tegenover de wat oudere Xperia Z1. Toch was onze review over de Z2 een stuk positiever. In deze vergelijking vertellen we de verschillen.

De Xperia Z1 is het uitgaande vlaggenschip van Sony en zodoende inmiddels een stuk goedkoper. Voor de Xperia Z2 betaal je de hoofdprijs, maar dan krijg je wel een van de beste toestellen die de markt op dit moment te bieden heeft. Toch verschillen de twee op papier niet zo veel: beiden hebben een 2,3GHz-quadcoreprocessor, beiden hebben een 20,7-megapixelcamera en beiden hebben een lcd-scherm van ongeveer 5 inch met full hd-resolutie. Kijk je echter wat dieper, dan zie je dat de Z2 een ips-display gebruikt terwijl de Z1 een va-paneel heeft, de Z2 een snellere Snapdragon 801-processor heeft en de Z2 kan filmen in 4K.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Gwystyl -

  Leuk filmpje; gezien het prijsverschil lijkt de Z1 me duidelijk de betere koop op het moment. Ik ben wel benieuwd of dit generatieverschil ook bij de Galaxy S4/S5 en HTC One M7/M8 zo klein is. Als ik kijk naar de pure specs lijkt dat wel zo.
  Ik denk dat een groot verschil ook de toekomstbestendigheid zal zijn. Toen de S4 uitkwam, had ik mijn S3 nog niet zo lang, maar zag ik de meerwaarde ook niet zo. Als ik kijk naar een verse S4 nu of mijn S3, dan merk ik dat mijn S3 echt gaat achterlopen (traag, haperend), terwijl de S4 de meeste dingen nog vloeiend doet vanwege de iets snellere processor en meer werkgeheugen. Als het geheugengebruik zo blijft groeien, kan het zijn dat de nu nog kleine verschillen volgend jaar veel zichtbaarder zijn.

  1. Quasimodo -

   De S3 antutu score is 2x zo laag en het werkgeheugen 2x zo klein als van de S4.
   Toch geen geringe verschillen.

   Een groot deel van het haperen zal veroorzaakt worden door de hoeveelheid geïnstalleerde apps die een service laten draaien en dus een deel van je geheugen claimen en niet zozeer dat het geheugen gebruik zoveel anders is.

   Google is juist bezig om ook toestellen met minder geheugen op toekomstige Android versies vloeiend te laten draaien. Het kan zomaar zijn dat je S3 een 2e leven krijgt over een poosje.

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

HTC Android Oreo

Deze HTC-telefoons krijgen een update naar Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters