Sony Xperia Z3 preview

De Sony Xperia Z3 is het nieuwe topmodel van Sony dat het stokje moet overnemen van de Xperia Z2. De smartphone is natuurlijk weer waterdicht, strak ontworpen en voorzien van flinke specs. In deze preview bekijken we hem alvast.

Sony heeft de strategie om twee keer per jaar een nieuw topmodel uit te brengen en dat betekent dat het nu alweer tijd is voor een nieuwe: de Xperia Z3. De Xperia Z3 lijkt op het eerste gezicht niet veel te verschillen van de Xperia Z2: op papier zijn de twee bijna gelijk. De processor van de Z3 is met 2,5GHz iets hoger geklokt, maar dan heb je het grootste verschil ook wel meteen te pakken. Het toestel heeft nog steeds een 5,2-inch full HD-scherm, een 20,7-megapixelcamera, 3GB werkgeheugen en een Snapdragon 801-processor.

De verschillen zitten onder andere op designvlak. Zo zijn de randen nu afgerond en is de Xperia Z3 iets lichter en dunner geworden. Ook is de telefoon stofdichter dan zijn voorganger. De kleuren zijn daarnaast aangepast en de voorkant bij de witte versie is nu ook wit.

Ook de software is hier en daar verbeterd. De camera heeft er bijvoorbeeld heel wat functies bijgekregen en in de instellingen kun je nu een stuk meer doen. Daarnaast heeft Sony remote play voor de playstation 4 toegevoegd, waardoor je een game van je playstation verder kunt spelen op de smartphone. Daarvoor moet je wel binnen hetzelfde wifi-netwerk zijn: de gameconsole streamt de game over het lokale netwerk naar je telefoon.

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters