Sony Xperia Z3 preview

De Sony Xperia Z3 is het nieuwe topmodel van Sony dat het stokje moet overnemen van de Xperia Z2. De smartphone is natuurlijk weer waterdicht, strak ontworpen en voorzien van flinke specs. In deze preview bekijken we hem alvast.

Sony heeft de strategie om twee keer per jaar een nieuw topmodel uit te brengen en dat betekent dat het nu alweer tijd is voor een nieuwe: de Xperia Z3. De Xperia Z3 lijkt op het eerste gezicht niet veel te verschillen van de Xperia Z2: op papier zijn de twee bijna gelijk. De processor van de Z3 is met 2,5GHz iets hoger geklokt, maar dan heb je het grootste verschil ook wel meteen te pakken. Het toestel heeft nog steeds een 5,2-inch full HD-scherm, een 20,7-megapixelcamera, 3GB werkgeheugen en een Snapdragon 801-processor.

De verschillen zitten onder andere op designvlak. Zo zijn de randen nu afgerond en is de Xperia Z3 iets lichter en dunner geworden. Ook is de telefoon stofdichter dan zijn voorganger. De kleuren zijn daarnaast aangepast en de voorkant bij de witte versie is nu ook wit.

Ook de software is hier en daar verbeterd. De camera heeft er bijvoorbeeld heel wat functies bijgekregen en in de instellingen kun je nu een stuk meer doen. Daarnaast heeft Sony remote play voor de playstation 4 toegevoegd, waardoor je een game van je playstation verder kunt spelen op de smartphone. Daarvoor moet je wel binnen hetzelfde wifi-netwerk zijn: de gameconsole streamt de game over het lokale netwerk naar je telefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters