Sony Xperia Z3 vs LG G3 review

In deze video vergelijken we de LG G3 en de Sony Xperia Z3. Twee interessante high-endsmartphones die voorlopig aan de top van de lineup van hun respectievelijke fabrikant staan.

Hoewel de G3 met zijn 5,5-inch display over het algemeen als een phablet beschouwd wordt en de Xperia Z3 met zijn 5,2-inch display onder de ‘normale’ smartphones valt, zijn de twee toestellen nagenoeg even groot. Ook de specificaties van beide smartphones hebben veel van elkaar weg. Het zijn dus duidelijk concurrenten.

De processor van de twee toestellen is gelijk en het werkgeheugen is ook hetzelfde, mits je de goede versie van de G3 koopt. De schermen hebben allebei een hoge resolutie, hoewel het QHD-scherm van de LG wat meer pixels heeft dan het full HD-scherm van de Sony. Bij de camera wint Sony het qua pixels: de Xperia Z3 heeft een 20,7-megapixelcamera terwijl de G3 een 13-megapixelcamera heeft. De twee smartphones draaiden tot voor kort beiden op Android KitKat, maar inmiddels heeft de G3 een update gehad naar Lollipop. De Xperia Z3 zal die update over een maand of twee krijgen.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters