Sony Xperia Z3+ vs LG G4 review

De Sony Xperia Z3+ en de LG G4 zijn de topsmartphones van hun respectievelijke fabrikanten op het moment en vallen midden in de high-end Androidmarkt. In deze vergelijking leggen we de twee naast elkaar.

Beide fabrikanten leggen stevige focus op het ontwerp van hun smartphones, maar pakken dat wel heel anders aan. De LG G4 is licht gebogen, ergonomisch gevormd en voor de liefhebber verkrijgbaar met een leren achterkant. De Sony Xperia Z3+ is superstrak, dun en opgetrokken uit hoogwaardige materialen. Mooie extra is dat de Z3+ waterdicht is. De specificaties van beide smartphones verschillen nogal. De LG G4 heeft een 5,5-inch quad HD-scherm, een Snapdragon 808-processor en een optisch gestabiliseerde 16-megapixelcamera. De Sony Xperia Z3+ heeft een 5,2-inch full HD-scherm, Snapdragon 810-processor en een 20,7-megapixelcamera zonder optische beeldstabilisatie. De software van beide telefoons is gebaseerd op Android Lollipop; versie 5.1 in het geval van de G4 en versie 5.0 in het geval van de Z3+.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Eddddd -

  Ongelooflijk, die dingen kosten ongeveer evenveel als een iPhone. Het zullen wel prima toestellen zijn, maar daarmee verdwijnt het hele voordeel van Android… En dan zijn het ook nog eens van die kolossen…

  Maar zonder gekheid, de Z3 vind ik gewoon een heel mooi toestel, en ook waterdicht, hetgeen een mooie feature is. Maar ook duur, dan voor mij toch echt een iPhone.

  (Een toestel zou voor mij een serieuze overweging zijn, de Z3 compact. Mooi dat ze die als serieus high-end alternatief alternatief hebben).

  1. Bahri Guney -

   Geloof als je éénmaal een groot scherm gewend bent , wil je niet anders meer
   Maar je hebt gelijk wat betreft het verschil met een iphone ….Ik zou met zulke bedragen ook voor een Iphone gaan .
   zit nog met één klein probleem …De Galaxy Note 5 is ook heeel mooi toestel…en je kan zoveel leuke dingen met dat pennetje.
   Ik hoop dat Apple de Note pen van Samsung ooit eens overneemt voor de 6Plus …wat zou dat toch een gave toevoeging zijn

   1. Eddddd -

    Vanaf de eerste Note was ik ook enthousiast over die pen. Nog steeds pak ik regelmatig pen en papier om even wat te noteren of tekenen. Vroeger had ik een Palm, een soort smartphone zonder phone 😃. Die had een pennetje en handschriftherkenning. Ideaal. Vreemd dat het pennetje, volgens Samsung, niet veel gebruikt wordt… Of is dat enkel om de verkoop van de Galaxy S lijn te boosten???

    Met pennetje zie ik ook het voordeel van een groot scherm, inderdaad een iPhone Plus met pennetje zou waarschijnlijk de ultieme smartphone zijn.

 2. Bahri Guney -

  Wat vind ik dit toch een slechte review …zoveel haast met het spreken en alles heel snel afkappen …het lijkt wel of je naar de wc moet om te schijten …
  Daarnaast ….is er wel degelijk verschil tussen een 1080P scherm en een QHD ,althans ik zie als ik 2 toestellen vast pak een wereld van verschil ….dus ik weet niet of ik hele goede ogen heb of jullie hele slechte ?

  1. Dominick -

   Dan denk ik dat jij heel goede ogen hebt, want je bent daadwerkelijk de eerste die ik dat hoor zeggen. Los daarvan, dank voor je feedback, ik zal nog eens goed kijken naar mijn spreektempo.

   1. Bahri Guney -

    Graag gedaan , geen probleem ….en probeer eens wat te doen aan dat hele felle lichte achtergrond in jullie studio …dat kijkt echt niet prettig …
    maar terugkomend op de QHD scherm …nou ik zie het toch echt hoor…QHD ruleszz ….niet dat 1080P slecht is …
    Wat jullie ook steeds niet vermelden is het verschil in schermformaat bij verglijking van diverse toestellen
    Zowel de sony als de LG hebben on screen buttons en dit vreet in 75% van gebruik een behoorlijke strook van het scherm ..Een 5,2 inch scherm is dan mijn inziens toch echt bruto ….het bruikbare deel is hooguit 5,0 inch ….wat dat betreft heeft samsung het toch echt veel beter voor elkaar met de fysieke button en de 2 on screen buttons uit het scherm ….die 5,5 inch van de LG is hooguit 5,3 inch netto

   2. Nathan Klumpenaar -

    Ik zie op mijn 5" scherm geen groot verschil tussen 720p en 1080p. Er is wel wat verschil maar te weinig om er aan te ergeren. Het lijkt mij dat er dus nog minder verschil zit tussen 4k en 1080p. Ik moet wel zeggen dat ik geen 4k beeldscherm van 5" in mijn handen heb gehad. Maar omdat alle review sites zeggen wat ik denk, denk ik dat je denkt dat er een verschil zit waardoor je het verschil ziet. (Jep, dat was vaag)

   3. Dominick -

    Bedoel je het decor waar die telefoons instaan? Je bent de eerste waarvan ik dat hoor en eerlijk gezegd vind ik het zelf niet storend. We kunnen hem wel lichter maken in de kleurcorrectie of de lampen die er hangen uitzetten, maar dan wordt het erg grauw allemaal. Anyway, ik zal eens kijken of ik er nog iets mee kan.

    Je verhaal over het schermformaat ben ik het niet helemaal mee eens. Voor toepassingen waar het echt uitmaakt (gamen, video's, foto's kijken) verdwijnen die knoppen gewoon. Met webbrowsen en veel apps vind ik het niet relevant omdat het alleen maar betekent dat de pagina iets minder lang is, dat is geen echt verschil in kijkervaring lijkt me. Een enkele app gaat met de instellingen de mist in en laat die knopjes nog wel zien terwijl het niet handig is. Dan mis je inderdaad wat, maar dat vind ik niet echt de moeite waard om aandacht aan te besteden.

 3. Donald K. -

  @Dominick: De LG G4 ondersteund wel degelijk Hi-Res audio. Wat betreft batterijduur.. Als ik hem s'ochtends van de lader haal, FB, muziek luister, foto's maak, appjes stuur, wat surf op het internet op 40% helderheid (wat genoeg is) haal ik zeker wel 4 1/2 SOT.
  Dus wat dat betreft vind ik de batterij zeker niet slecht, qua design vind ik de backbuttons ideaal en knock-on/knock code zijn ook zeer prettig. Ik vond de Xperia Z (2013) nou niet bepaald lekker in de hand liggen.

  1. Dominick -

   Waar haal je dat vandaan? Als je het afspelen van lossless bestanden (flac bijv.) bedoelt: dat kan hij inderdaad maar ik heb mij laten vertellen dat er een verschil is tussen dat en optimaal gebruik maken van zo'n bestand. Maar daarbij moet ik ook gelijk toegeven dat mijn kennis op dat gebied niet bijzonder ver reikt dus dat zou ik fout kunnen hebben (dan hoor ik het graag).

   Qua batterij verschillen we dan van mening. Verschil in screen-on-time heeft met het verschil in helderheid te maken. Maar de screen-on-time die we halen op volle helderheid (en dat is ons referentiepunt voor ieder toestel) is niet heel best. Overigens heb ik hem na mijn testperiode nog een tijdje gebruikt met een lagere schermhelderheid en toen werd ik ook niet bepaald gelukkig van de accuduur.

   1. Donald K. -

    Hi-res audio: http://www.hifi.nl/artikel/23722/LG-krijgt-eigen-hi-res-muziekdienst.html

    Wat betreft Screen on time (met een QHD-scherm) op de volle 100% is er volgens mij geen enkel toestel die meer dan 2 a 3 uur haalt. Al moet ik zeggen dat met een Galaxy toestel met Amoled scherm, mits je veel pagina's met zwart of filmpjes afspeelt een betere Sot krijgt dan met een TFT of IPS scherm.
    Maar dat zeg ik, met 40% haal ik toch wel 4 1/2 sot en dan gebruik ik hem ook redelijk veel. Als ik me best doe (locatie uit e.d.) dan haal ik zelfs de 5 uur.

    Me vorige smartphone (Xperia Z 2013) haalde ik met 50% helderheid met me 2300 mah batterij max. 2 1/2 Sot. Dus wat dat betreft sowieso een vooruitgang.

   2. Dominick -

    Ah, dat wist ik niet. Thanks for de headsup.

    Voor wat betreft de batterij: dat is zeer zeker niet het geval. Op sommige toestellen haal ik zo 5 uur en de vlaggenschepen van vorig jaar waren een stuk beter dan die van dit jaar. De originele Xperia Z was ook niet echt een succes wat dat betreft inderdaad.

   3. Donald K. -

    Dan verschillen we van mening wat betreft de batterij. In mijn ogen is de G4 een top smartphone met een geweldige camera en fantastisch scherm.

 4. PiejeyE -

  Voor die prijs kan sony toch niet maken om GEEN QHD scherm te gebruiken?
  Je vindt de schermen ongeveer gelijklopend, maar daar gaan mensen niet naar kijken in de winkel. Vaak kijken mensen puur naar de specs, en het scherm van de G4 zal duidelijk beter 'lijken', net als de camera (ram enzo gelijk). Voor 120 euro minder weten mensen zeker wat te kiezen dan…

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters