Sony Xperia Z5 Premium videoreview

Een van de toestellen in de Z5-lijn van Sony is de Xperia Z5 Premium. Wat dit toestel zo bijzonder maakt, is dat het de eerste smartphone is met een 4K scherm. Hoe dit alles ten werk gaat, en wat we van deze smartphone vinden kom je te weten in deze video.

4K scherm

De norm voor een scherm in een high-end smartphone ligt tegenwoordig op quad-HD met nog enkele uitzonderingen die het moeten stellen met een full-HD paneeltje. In beide gevallen, zul je zeker niets te klagen hebben over de scherpheid van het scherm: pixels zien is bijna onmogelijk. Maar technologie staat natuurlijk niet stil, en Sony heeft de eerste smartphone met een 4K scherm op de markt gebracht: de Sony Xperia Z5 Premium. Dit betekent dus dat het scherm op de Xperia Z5 Premium het scherpste scherm is dat je op een smartphone kunt terugvinden. Maar je kunt alleen niet constant genieten van dit 4K scherm. Alleen als je een foto of video neemt of bekijkt, schakelt de smartphone over naar het gebruik van de volledige 4K resolutie. Voor al de andere taken wordt het beeld geschaald naar een full-HD resolutie. Dit om zowel batterij als processor te sparen.

Waterdicht

Net zoals de andere Z5-smartphones, kun je de Z5 Premium in het water gebruiken zonder negatieve gevolgen. Qua looks is het ontwerp ook zogoed als identiek aan dat van de andere Z5-smartphones: een toestel met melkglazen voor- en achterkant met een aluminium rand rondom het toestel.

Specificaties

Naast het 5,5-inch 4K-scherm, heeft Sony de smartphone voorzien van een 23-megapixelachtercamera, 5-megapixelselfiecamera, Snapdragon 810-octacoreprocessor, 3GB werkgeheugen en een 3430mAh grote accu.

Meer over de Sony Xperia Z5, en of we je de smartphone zouden aanraden, kom je te weten in onderstaande video. De geschreven review van het toestel kun je hier terugvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters