Sony Xperia Z5 Premium videoreview

Een van de toestellen in de Z5-lijn van Sony is de Xperia Z5 Premium. Wat dit toestel zo bijzonder maakt, is dat het de eerste smartphone is met een 4K scherm. Hoe dit alles ten werk gaat, en wat we van deze smartphone vinden kom je te weten in deze video.

4K scherm

De norm voor een scherm in een high-end smartphone ligt tegenwoordig op quad-HD met nog enkele uitzonderingen die het moeten stellen met een full-HD paneeltje. In beide gevallen, zul je zeker niets te klagen hebben over de scherpheid van het scherm: pixels zien is bijna onmogelijk. Maar technologie staat natuurlijk niet stil, en Sony heeft de eerste smartphone met een 4K scherm op de markt gebracht: de Sony Xperia Z5 Premium. Dit betekent dus dat het scherm op de Xperia Z5 Premium het scherpste scherm is dat je op een smartphone kunt terugvinden. Maar je kunt alleen niet constant genieten van dit 4K scherm. Alleen als je een foto of video neemt of bekijkt, schakelt de smartphone over naar het gebruik van de volledige 4K resolutie. Voor al de andere taken wordt het beeld geschaald naar een full-HD resolutie. Dit om zowel batterij als processor te sparen.

Waterdicht

Net zoals de andere Z5-smartphones, kun je de Z5 Premium in het water gebruiken zonder negatieve gevolgen. Qua looks is het ontwerp ook zogoed als identiek aan dat van de andere Z5-smartphones: een toestel met melkglazen voor- en achterkant met een aluminium rand rondom het toestel.

Specificaties

Naast het 5,5-inch 4K-scherm, heeft Sony de smartphone voorzien van een 23-megapixelachtercamera, 5-megapixelselfiecamera, Snapdragon 810-octacoreprocessor, 3GB werkgeheugen en een 3430mAh grote accu.

Meer over de Sony Xperia Z5, en of we je de smartphone zouden aanraden, kom je te weten in onderstaande video. De geschreven review van het toestel kun je hier terugvinden.

De Samsung Galaxy A6 Plus

Dit zijn de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus lees verder

Apple iPhone 5s

‘iOS 12 werkt ook nog op iPhone 5s’ lees verder

iPhone SE (voorloper iPhone SE 2)

We hebben goed en slecht nieuws over de iPhone SE 2 lees verder

iPhone X

iPhone X is winstgevender dan alle Android toestellen bij elkaar lees verder

Oppo A3

Chinese mobiele provider lekt alvast specs Oppo A3 lees verder

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters