Telekoopwijzer tablets herfst 2014 video

De herfst is inmiddels aangebroken en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe tabletkoopwijzer. In deze Telekoopwijzer voor tablets bespreken we de beste tablets die nu op de markt zijn.

Zoals we al eerder bij de Telekoopwijzer voor smartphones deden, zullen we nu ook in deze koopwijzer voor tablets alleen nog de belangrijkste apparaten in de lijst bespreken. De volledige lijst komt dus alleen nog terug in onze geschreven koopwijzer, die je hier kunt vinden.

In de categorie van de kleine tablets tot en met 7 inch is er eigenlijk weinig gebeurd. We hebben een nieuwe binnenkomer in de lijst, namelijk de Iconia One 7 van Acer. Dat is nu de goedkoopste tablet die wat ons betreft nog de moeite waard is, met een 1280×800-scherm, dualcore Intel-processor en prima ontwerp. De tablet kost €100 en alles onder dat bedrag kun je beter links laten liggen.

De categorie van de ‘midsize tablets’ met een formaat rond de 8 inch is wel erg druk en daar lijkt de markt zich op het moment het meeste op te focussen. Onderin de lijst zijn een aantal nieuwe apparaten te vinden, maar de enige tablets die in deze video terugkomen zijn de beste compacte apparaten. Met name de iPad mini 2, die het iOS-kamp representeert. Onze aanrader met Android is de Galaxy Tab Pro 8.4 van Samsung. Die is wel iets slechter dan zijn broertje de Galaxy Tab S 8.4, maar ook een stuk goedkoper.

Op het gebied van grote tablets is er ook het een en ander veranderd. De afgelopen maanden is veel met prijzen geschoven waardoor er een aantal tablets in de lijst weggevallen zijn. En op Androidgebied is er een nieuwe topper: de Samsung Galaxy Tab S 10.5. Vooral door zijn sublieme scherm en lichte bouw heeft die onze voorkeur boven alle andere Androidtablets. Maar de echte koninig van de tabletmarkt blijft de Apple iPad Air, die door zijn besturingssysteem toegang heeft tot een stuk meer voor tablets geoptimaliseerde apps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Samsung Android Oreo

Samsung bevestigt wanneer Android Oreo naar smartphones komt lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters